HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kocaoğlu beklemede...

"Adayım" demeyen Kocaoğlu, süreci bir süre daha izleyeceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden...

"Adayım" demeyen Kocaoğlu, süreci bir süre daha izleyeceğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeniden aday olup olmayacığıyla ilgili soruların yanıtını, 2 Eylül Pazartesi günü saat 17.00’de tamamlanan resmi başvurusu sürenin dolmasına sadece 5 dakika kala twitter hesabından verdi. Kocaoğlu, saat 16.55’de şu twettleri attı:

'Bir demokrasinin kalitesi, yerel yönetimlerin demokratiklik düzeyiyle yakından ilişkilidir. 30 Mart seçimleri bu açıdan önemlidir. 30 Mart seçimlerinde ayrıca önemli olan bizim adaylığımızdan çok partimizin İzmir’deki iktidarının güçlenerek devamıdır. Ülkenin içinde bulunduğu koşullar nedeniyle belediye başkanlığına adaylığım konusunda süreci izlemeye bir süre daha devam edeceğim.'

9 yıldır İzmir'de görevde olan Kocaoğlu'nun resmi adaylık başvurusu yapmamasının sürpriz olmadığını belirtilirken, yakın çevresine, kendisinin görevde olduğu için zaten 'doğal aday' olduğunu söylediği ve gelişmeleri izleyeceğini belirttiği de öğrenildi.

'GÖREVİ DEVRALMAYA HAZIRIM'

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanlığı’na aday adayı olması beklenen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de resmi başvuru yapmadı. Soyer, "Bugüne kadar Seferihisar’ı, Seferihisarlılar’la birlikte dünya kenti yaptık. İzmir’de CHP’li bir başkan varken aday adayı olmayı kendime yakıştıramadım. Görev verirlerse İzmir’i bütün Türkiye’nin gurur duyacağı bir kente dönüşmesi için nöbeti devralmaya hazırım" dedi.

TARTAN, BÜYÜKŞEHİR’E ADAY

İzmir’de Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan’ın bugün CHP Genel Merkez’e giderek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Tartan’ın aday adaylığından önce geçen hafta eski İzmir Büyükşehir Belediye başkanlarından İhsan Alyanak, Ahmet Piriştina, İzmir eski valilerinden Hüseyin Öğütçen ve eski Başbakan Bülent Ecevit’in mezarlarını ziyaret ettiği ifade edildi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, adaylığı ile ilgili soruyu "İzmir ve ülkemiz için hayırlısı olsun. Adayllıklar kesinleşene kadar bu kanuda yorumda bulunmayacağım. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kent için hizmete devam edeceğim" diyerek, yanıtladı.Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyle Başkan adaylığı için CHP’den CHP eski Milletvekili Canan Arıtman, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, dişhekimi Cemal Zafer Gürbüz daha önce resmi başvuru yaptı.

Business News