HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ve sonunda emekçi düşmanı sendikacı istifa etti!

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, dün sürpriz bir kararla istifa etti. Türk-İş yönetiminde uzun süredir gerginlik yaşandığı, buna rağmen Ba...

Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, dün sürpriz bir kararla istifa etti. Türk-İş yönetiminde uzun süredir gerginlik yaşandığı, buna rağmen Başkan Kumlu’nun istifa etmemek için uzun süredir direndiği biliniyordu. Ancak dün Türk-İş’ten gelen sürpriz açıklamayla, Kumlu’nun istifa ettiği duyuruldu. Kumlu, Türk-İş Yönetim Kurulu içinde yaşanan problemlerin aşılmasındaki en önemli görevin kendisine ait olduğu inancını taşıdığını belirterek, Türk-İş Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğini bildirdi. Kumlu’nun istifa kararıyla ilgili sendika çevrelerinde farklı yorumlar yapılırken, yaklaşık 1 yıldır Türk-İş Yönetim Kurulu’nun tıkandığı, bir türlü karar alamadığı ve istifa dışında bir seçenek kalmadığı belirtildi. Kumlu’nun istifasının perde arkası ise 9 ay önce yaşanan büyük tartışmaya dayanıyor. İddialara göre, Hükümetin Sendikalar ve Toplu İş İlişkileri Yasası’nı yasalaştırma sürecinde Türk-İş adına Başkan Kumlu’nun aldığı tavır sonunu hazırladı.

Yasanın Meclis’ten geçirilmesi sürecinde Başkan Kumlu’nun Türk-İş Yönetim Kurulu kararının aksine, kendi insiyatifiyle bir protokole imza attığının ortaya çıkması, ipleri kopardı. Kumlu’nun söz konusu imzayı Başbakan Erdoğan’ın ricası üzerine ve onun önünde imzaladığı iddia ediliyor. Buna göre, toplantıya tek başına katılan Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun sendikal tazminatın 30’dan daha az çalışanı olan işyerlerinde kaldırılması başta olmak üzere işçinin aleyhine çok sayıda düzenleme içeren protokole imza attığı bilgisi, Türk-İş Yönetim Kurulu’nu karıştırmıştı.

MALİ SEKRETER BAŞKAN OLACAK


Türk-İş yönetiminde Kumlu’dan boşalan koltuğa, yedek üye olan Koop-İş Sendikası Başkanı Eyüp Alemdar çağrılacak. Ardından yeni oluşan 5 kişilik yönetim kurulu kendi arasında yeni başkanı seçecek. Yeni başkanın, halen Genel Mali Sekreter olan Ergün Atalay’ın olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Türk-İş’in 2015 Aralık ayında yapılması gereken olağan genel kurulua kadar başkan olarak Atalay ile yola devam edeceği belirtiliyor.

Business News