MUĞLA Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, içki ve sigara satışı yaptığı gerekçesiyle öğrencilerin okulun karşısındaki marketten alışveriş yapmalarını yasakladı. Çövüt öğrencileri için, ’İçkili yerlere giderlerse hakkımız haram olsun. Burada Kuran-ı Kerimi ve sünneti öğretiyorum. İslam’a göre haramdır" dedi.

Sağlık Caddesi’ndeki Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt, bir süre önce öğrencilere okulun karşısındaki, yaklaşık 100 metre mesafede bulunan bir marketten alkollü içki ve sigara satışı yaptığı için alışveriş yapmalarını yasakladı. öğrencilere içki ve sigara satmadığını belirten market işletmecisi Memiş Ertel (51), okul müdürü Çövüt’ün bu uygulamasına tepki gösterip, kendisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet edeceğini söyledi. 18 derslik, 27 öğretmen ve 350 öğrencinin bulunduğu okulun daha önce kantin ihalesine girmek istediğini belirten Memiş Ertel, şunları söyledi:

"Bunu için okul müdürü Mehmet Şinasi Çövüt ile görüşmem istendi. Kendisiyle salonda karşılaştık. İhaleye girmek istediğimi belirtince, bana marketimde içki ve sigara sattığım için ihaleyi bana vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenip, çıktım. Pazartesi derse girişte ve Cuma günleri bayrak töreninde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere okul çıkışında alkol ve içki sattığım için benden alışveriş yapmamalarını söyleyip, aksi taktirde haklarında yaptırım uyulayacağı yönünde tehditler savuruyor. Bunu çevredeki diğer esnaf da biliyor. Ekmek param için çalışıyorum. İddida edildiği gibi öğrencilere içki ve sigara da satmıyorum."

MÜDÜR: İÇKİ SATAN YERE ÖĞRENCİ SOKMAM

Öğrencilere market yasağını doğrulayan Muğla Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Şinasi Çövüt ise belediyenin bu markete ruhsat vermesini ’zihniyet bozukluğu’ olarak değerlendirdi. Müdür Çövüt şöyle dedi:

"Öğrencilere yasak getirebilirim. Buna kimse karışamaz. Hiç kimseyi bir yere çıkarmak zorunda değilim. Bunu herkes böyle bilsin. Sıkıntısı varsa sıkıntısını hafifletsin. Devlet ihaleyi verdikten sonra gerisi hava civa. Market işletmecisinin okulun kantin ihalesini alamadığı için başka şeyleri öne sürmesine gerek yok. 100 metre mesafede içkili bir yer olması doğru değil. İçki satan bir yere öğrenci sokmam. İhaleye girmedi. O adam hiçbir şey bilmiyor, cahil. Hukuki dayanağı da yok. Ekşi yemedim ki karnım ağrısın. Onun yediği çok ekşi var. Olayı farklı boyutlara çekilse bile benim ve İmam Hatip’in reklamı olur. Kimse beni korkutamaz. Bu olayın birçok boyutu var. Öğrencileri alkol, sigara ve uyuşturucu konularında korumamız gerekiyor. Bütün devletler bu konularda hassas. Belediye buradaki yere hangi gerekçeyle ruhsat vermiş? İmam Hatip Lisesi’ni okuldan mı saymıyor? Zihniyet bozukluğu var."

’ÖĞRENCİLERİMİZE FOSUR FOSUR SİGARA İÇİRDİ’

İhaleye girenlere müdahale etmesinin söz konusu olmadığını da ifade eden Mhmet Şinasi Çövüt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü komisyona ben girmiyorum. Almama gibi bir lüksüm yok. Yönetmeliğe bakılırsa, okul idarelerinin çalışacak kişilerle, öğrencilerin genel ahlakına, başarı durumlarına tesir edilecek aksaklıklar görülürse o kişiyi defetme hakkı da var. Okulda, kantinin açık olmadığı dönemde öğrencilerim üç hafta oradan alışveriş yaptı. İşleri kötüye gittiği zaman öğrencilerimi oraya gönderemem. Kantini şu anda işleten kişi aylık 1200 lira ödüyor. İşletmeciden parayı alalım öğrencileri oraya gönderelim. Böyle bir mantık olmaz ki. Beyefendi orada bizim öğrencilerimize fosur fosur sigara içirdi. Sigara güzelse biz de müsaade edelim."


Çövüt, öğrencileri için de "İçkili yerlere giderlerse hakkımız haram olsun. Burada Kuran-ı Kerim’i ve sünneti öğretiyorum. İslam’a göre haramdır" dedi.
Daha yeni Daha eski