HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Mimarlar Odası: ‘Dert bandrol değil, yıldırma’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, deposunun “bandrolsüz yayın” gerekçesiyle basılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada yayınlarının band...

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yönetimi, deposunun “bandrolsüz yayın” gerekçesiyle basılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada yayınlarının bandrol zorunluluğu olmadığının altını çizdi, hukuki süreç başlattıklarını duyurdu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin İncesu’daki deposunun “bandrolsün yayın” gerekçesiyle Güvenlik Şubesi’ne bağlı polisler tarafından basılması ile ilgili olarak oda yönetimi bir açıklama yaptı. Polisin baskın sırasında şubeye ait 44 çeşit yayından ikişer adet olmak üzere 88 yayına el koyduğu bilgisini veren oda yönetimi, 18 bin kitap ve 7 bin 500 CD’nin de inceleme tamamlanana kadar kullanımının yasaklandığını belirtti.
‘Yayınlar ticari değil, bandrole gerek yok’
Yayınların bilim insanlarının, uzmanların, mimarların, çocukların emekleriyle şekillendiğini ifade eden Mimarlar Odası, “Mimarlar Odası’nın yayınları ticari değildir, bilimsel bilginin toplumla buluşturulması kapsamında kamuoyuna ve üyelerine ücretsiz dağıtılmaktadır” dedi.
Odanın yayınlarına bandrol alma zorunluluğu olmadığının altını çizen oda yönetimi, hukuksal süreci de başlattıklarını duyurdu. AKP’nin meslek odalarına yönelik yıldırma politikasının bir sonucu olan baskına karşın mimarlar bilimsel bilgiyi halk yararına kullanmaya devam edeceklerini açıkladı.
Bakanlık imzalı kitaplara el konuldu
El konulan ve yasaklanan yayınların bazıları şöyle sıralandı: Çocuk kitapları, Alman Kültür Merkezi ile yayımlanan Bir Başkentin Oluşumu, Altındağ Belediyesi ile birlikte yayımlanan Altındağ Kent Tarihi kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile işbirliği içinde hazırlanan Kamu Hizmetinde Mimarlığa Tanıklık Yayınları, Sürekli Meslek Gelişim Merkezi tarafından verilen eğitim ders notları, mimarlık yarışmalarının dizinleri, TMMOB İKK tarafından düzenlenen AOÇ Nasıl Korunmalı etkinliği kitabı, Ankara Valiliği ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile hazırlanan ve Ankara Valiliği’nin okunması gereken önemli bir yayın olarak kurumlara önerdiği Çocukların Ankara Düşleri kitapları, çocuk ve mimarlık çalışmalarının kitapları, çocuklar için hazırlanan film ve kısa film CD’leri,  Ulucanlar Cezaevi Belgeseli CD’leri, Bina Kimlikleri kitapları ve söyleşilerinin yayınları, engelliler için hazırlanan Herkes İçin Kent kitabı, ODTÜ Mimarlık Bölümü ile hazırlanan Kent Atlası kitabı.

Business News