HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sen Oyna Mustafa Erdoğan, Sen Oyna

Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın, milli futbol takımımızın başına, Kaımpaşa'dan komşusu olan Abdullah Avcı'yı...

Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın, milli futbol takımımızın başına, Kaımpaşa'dan komşusu olan Abdullah Avcı'yı getirmesiyle başlayan aptallıklar zinciri bu gece nihayete erdi. Avcı döneminde kaybedilen akıl almaz puanlar bu gece sonucunu verdi ve milli takım grubunda elenen 3. takım olarak dünya kupası elemelerinde tarihe geçti.

A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu son maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Hollanda'ya 2-0 mağlup oldu.

İlk yarıda oyuna pres ve atakla başlamamıza rağmen maçın 9. dakikasında topu ağlarımızda gördük. Robben, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Meşin yuvarlak herkesin bakışları arasında kaleye yöneldi ve ağlarla buluştu.

Millilerimiz kısa bir sürede kendini toparladı ve Hollanda kalesinde baskı oluşturdu. Arda, Olcan, Umut ve Burak girdiğimiz pozisyonlardan yararlanamadık ve ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattık.

İkinci yarının hemen başında şok bir gol daha gördük kalemizde. 47. dakikada Kuyt'ın pasında Wesley Sneijder kalecimiz Volkan'la karşı karşıya kaldı. Yerden köşeye vuruşunda top filelerle buluştu. Sneijder bu golün ardından sevinmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Maçın 55. dakikasında Milli takımımızda Burak Yılmaz ve Olcan Adın'ın yerine Olcay Şahan ve Gökhan Töre oyuna dahil oldu. Burak oyundan alındıktan sonra taraftarın ıslıklı protestosuna maruz kaldı.

Kalan dakikalarda gol gelmeyince sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldık. Grubu Hollanda, Romanya ve Macaristan'ın ardından 4. sırada tamamladık ve elendik.

FATİH TERİM: "ÖZÜR DİLERİZ"
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-0 kaybettiğimiz Hollanda maçından sonra önemli açıklamalar yaptı. "Bu skor için Türk halkından özür dileriz" diyen terim "Yeni bir takım yaratacağım" ifadesini kullanarak da göreve devam edeceğinin sinyalini verdi.

İşte Terim'in açıklamaları:


"Bayram günü maça gelen herkese teşekkür ederiz. Türk halkından özür dileriz. Onlara bayram yaşatmak isterdik. Ama olmadı. Gerçeklerle yüzleşmemiz lazım. Hollanda bizden iyi takım. Bu kadar çalıştığımız pozisyonlarla golü bulamayınca üzülüyorsunuz. Bu tip takımlara bunlara atamazsanız, moraliniz bozulur. Uluslararası maçlarda kendi ligimizin üstüne çıkmalıyız. Bu heyecanı yaşattık. Son 1 haftadır bu ülkede Milli Takım olgusu var. Daha iyi bir Milli Takım olacak. Yediğimiz gol şanssızlık değil. Şanssızlık diye diye yıllarımız geçti. Olmazı oldurmaya çalıştı bu çocuklar. Çok üzgünüm. Çok az kalmıştı. 1-1'i yakalasak işler değişebilirdi. Hayat durmuyor. Futbol da durmuyor. Kaybetmemizin analizini yapacağız. Yeni oyuncular da bularak yetenekli bir takım yaratacağız. Milli Takım ülke için önemli."
BURAK YILMAZ ISLIKLANDI
Maçın ilk yarısında kaçırdığı pozisyonlarla Şükrü Saracoğlu'nu dolduran taraftarların tepkisini çeken Burak Yılmaz, 55. dakikada Fatih Terim tarafından kenara alındı.

Burak Yılmaz'ı oyundan çıkarken ıslıklayan taraftarlar, oyuna giren Olcay Şahan'e ise destek verdi.

Business News