Ekmek, baklava, börek gibi ürünlerin yapıldığı kaliteli buğdayda yaşanan rekolte
düşüklüğü un fiyatlarını artırdı. 2013 müdahale alım fiyatı kilogram başına 72
kuruş olarak açıklanan ikinci derece Anadolu kırmızı sert ekmeklik buğday
Polatlı Ticaret Borsası'nda 94 kuruşu görürken, un fiyatlarını etkileyen artışın
ekmeğede yansıması bekleniyor.
HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR
Buğdayda
yaşanan fiyat artışlarını değerlendiren Polatlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu
Başkanı Yahya Toplu, son bir aydır hareketli günler geçirdiklerini söyledi.
Ekmeklik buğday fiyatlarının hasat dönemine göre ton başına ortalama 100-150
lira arttığını kaydeden Toplu, "En fazla artış, hasat döneminde tonu 750-800
lira olan 14 proteinli kaliteli buğdayda yaşandı. Bu buğdayın fiyatın son bir
ayda ton başına 50 liradan fazla artarak 950 liranın üzerine çıktı. Ekmeklik un
üretiminde kullanılan buğday ton başına ortalama 100-150 lira arttı" dedi.
HAREKETLİ GÜNLER YAŞANIYOR