HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Tayland'da yüz binler hükümete karşı sokakta

Tayland’da şu anki hükümetin eski başbakan Thaksin Shinawatra ile ilişki halinde olmasından doğan rahatsızlık sonucu, muhalif gruplar tar...

Tayland’da şu anki hükümetin eski başbakan Thaksin Shinawatra ile ilişki halinde olmasından doğan rahatsızlık sonucu, muhalif gruplar tarafından düzenlenen protesto gösterileri Bangkok sokaklarında devam ediyor.
Tayland’da hükümet karşıtı muhalif gruplar tarafından düzenlenen protesto gösterileri Bangkok sokaklarında devam ediyor. Göstericiler iktidarın eski başbakan ile sürdürdüğü ilişkilerden rahatsız. Ülkeyi hala 2006 yılında gerçekleştirilen askeri darbe ile görevden uzaklaştırılmış, görevini kötüye kullandığı için hakkında daha sonra açılan davada gıyaben 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış olan Thaksin Shinawatra’nın yönettiğini söylüyorlar.
Göstericiler, içerisinde Savunma Bakanlığı ve televizyon kanalları binalarının da olduğu 13 ayrı hedef yönünde ilerlemeye devam ediyor. Bangkok Valisi Sukhumbhand Paribatra yaptığı açıklamada, 24 Kasım itibariyle başkentin tarihi bölgesinde bulunan Demokrasi Anıtı’nın önünde hükümeti protesto eden 400 bin kişinin toplandığını belirtti.
Tayland’ın İktidar Partisi başkanı ve içişleri bakanı Charupong Ruangsuwan ise, "Bu insanlar ülkeyi başarısız bir yer olarak tanıtmak istiyorlar” diyor.
Göstericiler pazartesi gününden başlayarak Maliye Bakanlığı’nın kapalı kalmasını sağladılar ve bugün de başkentin biraz dışında kalan, hükümet binalarının bulunduğu bölgeye yürüyerek, Federal Araştırma Bürosu ile beraber Özel İstihbarat Bakanlığı’nın da elektrik kaynağını kestiler.
Charupong, Bangkok’la beraber, Tayland’ın Güneyi’ndeki bütün bölgeleri kapsayan ülkenin 76 bölgesinde de protestolar olduğunu söyledi.
Siyasi kargaşa ve diğer diğer olumsuz ekonomik etkenler sebep gösterilerek ülkenin Merkez Bankası da bugün gösterge faiz oranlarında bir kesinti yaptığını bildirdi. Hükümet, göstericiler önemli idari ofislerin kapanmasına sebep olduğu için büyük oranda aciz kalmış durumda.
Ordunun da geri çekildiği iddia edilirken, ülkenin üst düzey generallerinin karargahlarından ayrılarak Bangkok’un dışında bulunan yüksek güvenlikli askeri üstlere gittiği belirtiliyor.
Ulusal Güvenlik Konseyi’nin genel sekreteri Paradorn Pattanathabutr, bugün göstericilerin sayısının azalmaya başladığını ve hükümetin de kullandığı diyalog yoluyla protestoların sonlanacağını ifade etti.

Business News