HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Van’da Açlık Grevi 111. Gününde

Van’da konteynerleri boşaltmaları isteyen deprezedelerin açlık grevleri sürüyor. Bugün 111. gün olan açlık grevlerini ve konteynerlerdeki...

Van’da konteynerleri boşaltmaları isteyen deprezedelerin açlık grevleri sürüyor. Bugün 111. gün olan açlık grevlerini ve konteynerlerdeki yaşam koşullarının zorluğunu Konteyner Sözcüsü Ali Ahi anlattı.

Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin geçici barınmaları için kurulan konteyner kentte yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Ahi, TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentlerin kaldırıldığını fakat bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 ailenin orada zor koşullarda ayakta durmaya çalıştığını anlattı.
İpekyolu Caddesi'nde bulunan Anadolu konteyner kentte zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren bazı ailelerin açlık grevine başladığını dile getiren Ahi, 111 gündür açlık grevinde bulunan depremzedelerin, kendilerine kalıcı konut verilene kadar grevleri sürdürüceklerini söyledi.

Valilik TEDAŞ’a müdahale etti
Hükümet’in orada yaşananları görmediğini, seslerini duymadığını söyleyen Ahi, bütün başvuru ve taleplerinin yanıtsız kaldığını dile getirdi. Ahi: “Bizim derdimizin ev olmadığını söylüyorlar. Burada çoluk çocuk perişan durumda, insanların dayanacak gücü kalmadı. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Van’da depremden sonra kiralar üç dört katına çıktı, kim ister bu konteynerde bu koşullarda yaşamayı. Ama burada yaşamaya çalışan insanların o kiraları ödeyecek güçleri yok.
Konteyner Sözcüsü Ali Ahi, konteynerda yaşayan insanların artık psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti. Ahi, Van’da havanın eksilerin altında olduğunu ve artık insanların mücadele edecek güçlerinin kalmadığını dile getirdi.
Elektriğin de olmadığı konteyner kenti için belediyenin TEDAŞ ile anlaşma yaptığını anlatan Ahi: “Valilik TEDAŞ’a müdahale ederek konteyner kentine elektrik vermesini engelliyor. Konteyner kentini boşaltmak için elinden geleni yapıyorlar. Burada yaşayan insanlar hükümet tarafından yok sayılıyor” dedi. (ASA/HK)BİA
* Fotoğraf: Kemal Karagöz - AA / Van

Business News