HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Artık Ne "Sayın", Ne De "Başbakan"!

CHP'den flaş karar! Recep Tayyip Erdoğan’a “Başbakan” ve “Sayın” denilmeyecek. CHP’liler bundan sonra Erdoğan’a Meclis’te ‘Sayın’ ...

CHP'den flaş karar! Recep Tayyip Erdoğan’a “Başbakan” ve “Sayın” denilmeyecek.

CHP’liler bundan sonra Erdoğan’a Meclis’te ‘Sayın’ ve ‘Başbakan’ olarak hitap etmeyecek, Erdoğan’a ‘Başbakan’ hitabı ile soru önergesi vermeyecek.
CHP Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil imzasıyla bugün CHP örgütlerine bir genelge gönderildi. Genelgede Erdoğan’a TBMM’de “Başbakan” hitabıyla soru önergesi verilmeyeceği belirtildi.
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil imzasıyla CHP örgütlerine gönderilen genelgede şu ifadelere yer verildi:
“Ortaya çıkan yolsuzluk, rüşvet belge ve bilgileri nedeniyle, Başbakanlık koltuğunda oturmaması gereken, yürütmenin başı Recep Tayyip Erdoğan’a CHP olarak Sayın ve Başbakan olarak hitap edilmeyecek, ayrıca, R.T. Erdoğan’a TBMM’de Başbakan hitabı ile soru önergesi verilmeyecektir.”
KILIÇDAROĞLU “BAŞBAKAN” DİYEMEYİZ DEMİŞTİ
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında Erdoğan’a artık “başbakan” denilemeyeceğini savunmuş, “Hükümetin meşruiyeti bitmiştir. Yalancıdan başbakan olmaz, hırsızdan başbakan olmaz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkını soyan bir Başbakan ile karşı karşıyayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen bir başbakanla karşı karşıyayız” ifadelerini kullanmıştı.

Business News