HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Der Spiegel: "Bilal, babasının rüşvet paralarını mı yönetiyor"

Der Spiegel, Bild, Die Presse, Blick, FAZ, Frankfurter Rundschau, Die Zeit gibi etkin yayın organları, Başbakan Erdoğan’la oğlu Bilal ar...

Der Spiegel, Bild, Die Presse, Blick, FAZ, Frankfurter Rundschau, Die Zeit gibi etkin yayın organları, Başbakan Erdoğan’la oğlu Bilal arasında geçtiği belirtilen görüşmelere, Türk halkının yavaş yavaş meydanlara dökülmesine geniş yer veriyor.
Türkiye’yi yakından izleyen gazetelerden biri de Die Welt. Türkiye muhabiri Boris Kalnoky ve Çiğdem Toprak’la Gezi eylemleri sürecinde oldukça etkili, aktuel haber ve yorumlar yayınlayan ikilinin son skandalla ilgili analizleri de ilginç.
TÜRKİYE, BUNUNLA ÇALKALANIYOR
“Bilal Erdoğan’ın garip ticareti” başlığını kullanan Die Welt, altbaşlıkta da, “Türkiye, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal’le yaptığı belirtilen görüşmeyle çalkalanıyor. Bilal, rüşvet paralarını yönetmekle suçlanıyor” diye yazdı.
Bilal Erdoğan’ın ifadeye çağrılmasından bugüne kadar geçen süreyi değerlendiren ve arada bir şeylerin döndüğünü belirten gazete, şimdi de başbakan ile oğlunun dünyayı sarsan konuşmalarının ortaya döküldüğünü belirtti. Gazete, “Başbakan telefonda oğluna, paraları evden çıkar talimatı veriyor. Bir günlük yorucu bir çalışmadan sonra evde halen 30 milyon Euro kalıyor.
Çeşitli Türk yazarların, telefon kayıtlarının sağlam olduğunu belirttiğini yazan gazete, şimdi eylemcilerin, “Babacığım, evde daha 30 milyon Euro var, babacığım” diye pankartlar taşıdığını belirtti.
BABASININ RÜŞVET PARASI…
Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfa bunun üzerindeki şüphelerle, çok sayıda iddiaya da değinen gazete, milyonların aktığı bu vakfın görünürde öyle dev projeleri falan da olmadığını yazdı.
Gazetede son dinleme kayıtlarıyla ilgili olarak son olarak şöyle bir yorum yapıldı:
“Henüz cevaplanmayan soru Bilal’in, babasının rüşvet paralarını yönetip yönetmediğidir. Eğer bu kayıt doğru ise, ‘evet’ aynen öyledir. Eğer kayıt doğru değilse, yine de cevaplanması gereken bir dizi soru ortada durmaya devam edecektir.”

Business News