HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Berkin’i bu polisler mi vurdu?

Berkin Elvan’ın vurulmasıyla ilgili soruşturma dosyasına giren bir fotoğrafta, Berkin’in gazla vurulduğu sokağın başındaki polisler görü...

Berkin Elvan’ın vurulmasıyla ilgili soruşturma dosyasına giren bir fotoğrafta, Berkin’in gazla vurulduğu sokağın başındaki polisler görülüyor. Fotoğrafta, polislerin yüzleri ve kask numaraları tespit edilebilecek halde
Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberi:
Okmeydanı’nda başından gaz fişeğiyle vurularak öldürülen 15 yaşındaki Berkin Elvan’la ilgili soruşturma dosyasına ikinci bir olay yeri fotoğrafı girdi.
Savcılığa olaydan birkaç dakika önce çektiği, Berkin’in vurulduğu sokağın yakınında çektiği fotoğrafı sunan P.K. geçen hafta Savcı Faruk Bildirici’ye verdiği ifadede şunları söylemişti:
“Sabah gazların içeri girmesi sebebiyle rahatsızlandım. M.B. pencereyi açıp, ‘Astım hastası var lütfen gaz sıkmayın’ dedi, polisler de ‘İçeri gir’ diye bağırdılar, biz de pencereyi kapatıp içeri girdik. Daha sonra yan odadan cep telefonumla polislerin fotoğrafını çektim.”
Özel Okmeydanı Polikliniği’nde çalışan P.K.’nin fotoğrafının çekilme saati 07:11.
Avukat Evrim Deniz Karatana, Berkin Elvan’ın 07:15-07:20 arasında vurulduğunu açıkladı.
Karatana, “Polisler, fotoğrafın çekildiği anda Berkin’in vurulduğu yere 50 metre uzaktalar. Görgü tanıklarının anlatımına göre, fotoğrafın çekilmesinin hemen ardından, aşağı, Berkin’in vurulduğu yere doğru hareket ediyorlar.”
Avukat Karatana, “Berkin’i vuran polisin bu gruptan bir polis olduğunu düşündüklerini” söyledi.
Emniyet isimlerini vermiyor
Savcı Bildirici daha önce o bölgede görev yapan farklı ekiplerden polislerin ifadelerini almıştı.
Emniyet Müdürlüğü ise Berkin’in vurulduğu Okmeydanı’ndaki Gaziler Sokağı-Mithatpaşa Caddesi arasında, olay günü olan 16 Haziran 2013 sabah saatlerinde görev yapan polislerin listesini savcılığa halen bildirmedi.
Savcılık halen Emniyet’ten cevap bekliyor. Avukat Karatana ise Emniyet Müdürlüğü’nün isim bildireceğini sanmadıklarını, aksi halde bu fotoğrafın da tespit için delil olarak kullanılabileceğini ifade etti.
Bu sokakta vurulmuştu
berkin-polisler2
Berkin Elvan 16 Haziran 2013’te saat 08:00 sıralarında Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Eren Sokak’ta başından gaz kapsülüyle vuruldu.
269 gün komada kalan, bu sırada 15 yaşına basan Berkin, 11 Mart’ta hayatını kaybetti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor, henüz hiçbir polise suçlama yöneltilmedi.
Avukat Karatana, Berkin’in vurulduğu noktayı ve polisin ateş ettiği noktaları ayrıntılı olarak gösteren bir krokiyi de savcılık dosyasına sundu.
Kaynak: Bianet (Ayça Söylemez)

Business News