HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Suriye ile ilgili ses kaset Ankara'yı karıştırdı

Bugün internete düşen ve 4 önemli ismin Türkiye'nin Suriye planını masaya yatırdığı görüşmenin ses kayıtlarının internete düşmesiyle...

Bugün internete düşen ve 4 önemli ismin Türkiye'nin Suriye planını masaya yatırdığı görüşmenin ses kayıtlarının internete düşmesiyle MGK'nın olağanüstü toplanma kararı aldığı haberleri ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanacağına dair iddiaları yalanladı.


Bugün, İçinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TSK'nın iki numarası Orgeneral Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu gibi isimlerin yer aldığı bir ses kaydı yayınlandı.

'Ortam dinlemesi' olduğu iddia edilen ses kaydıtlarının ardından Dışişleri Bakanlığı'nda teyakkuza geçildi. Bakanlık binasının her yerinde arama başlatıldı.
Yeni Şafak Gazetesi, tüm bu gelişmeler üzerine Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanması kararı alındığını yazdı. 

'KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL'

Başbakanlık Yetkilileri ise iddianın tamamen asılsız olduğunu belirtti. 
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Milli Güvenlik Kurulu'nun olağanüstü toplanacağına dair iddiaları yalanladı. 

Sever, AA muhabirinin "MGK'nın olağanüstü toplanacağı" yönündeki iddialara ilişkin sorusu üzerine, "MGK'nın olağanüstü toplanacağına dair iddialar, gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

NE OLMUŞTU

Kayıtta ilk kez bir devletin seçilmişleri ve atanmışları arasında geçtiği iddia edilen Suriye'ye girme ile ilgili planlamaları tartışıyor. Davutoğlu, Fidan, Sinirlioğlu ve Güler'in katıldığı bir toplantıya ait olduğu öne sürülen dört ses, Suriye'ye ilişkin konuşuyor.

Ses kaydında 4 kişi Suriye'de son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında, Türkiye'nin atabileceği adımları ele alıyorlar. Konuşmada, Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprağı olan Suriye'deki Süleyman Şah Karakolu'nun adı geçiyor. Suriye'de aşırı dinci IŞİD militanları, geçen hafta Süleyman Şah Karakolu'nun da içinde yer aldığı bölgeyi ele geçirmiş, burada görev yapan Türk askerlerini de tehdit etmişti.

Business News