HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Ulan sen kim oluyorsun, polisinle 7 sülalenle gel"

CHP’nin Bursa mitinginde ses kayıtları dinletilirken, polisler gelerek tutanak tuttu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ulan sen kim oluyorsun. B...

CHP’nin Bursa mitinginde ses kayıtları dinletilirken, polisler gelerek tutanak tuttu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Ulan sen kim oluyorsun. Bizi korkuyor sanıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Çanakkale, Yalova ve Bursa’da halka hitap etti.Bursa mitinginde tape krizi yaşandı. Miting öncesi Gökdere Meydanı’nda kurulan sinevizyonda dinletilen tapeler sivil giyimli kendisini polis olarak tanıtan kişiler tarafından durdurulmak istendi. Tartışmalar üzerine yayın engellenemeyince sivil polis tutanak tutup meydandan ayrıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ulan sen kim oluyorsun... Bizi korkuyor sanıyorlar. Polisinle 7 sülalenle gel” dedi. Kılıçdaroğlu, mitinglerde özetle şunları söyledi:

‘Rahatlıkla söyleyin’

“Bu ülkenin nüfusunun en az yarısı ona hırsız diyor. Hırsız ünvanı verilen adam Başbakanlık koltuğunda oturur mu? Adı‘Başçalan’dır. Hükümet istifa edebilir mi? İstifa etmeyecekler. Bir adamın yüreğinde Allah korkusu varsa, kul hakkı yemek dünyanın en büyük günahıdır diyebiliyorsa zaten bir gün bile o koltukta oturamaz. Bunlarda Allah korkusu yok, ar damarı yok.”

Hırsız demeye devam

“Rahatlıkla söyleyebilirsiniz kimse bir şey yapamaz size. O hırsız o koltuktan inmedikçe ona her yerde hırsız diyeceğim. Bir ara demiştim ki ya koltuğu bırak, ya helikoptere bin başka yere git demiştim. Eleştirdiler. Hak sormayacak mısın diye... Merak etmeyin hesabını sonuna kadar soracağım. Kaçar mı? Kaçar. Ama kaç, kaçtığın ülkeden seni geri getireceğim. Diktatörlerin başka bir özelliği daha var. Bunlar cami de içki içiyorlar dedi. İmam diyor ki, içki içilmedi. Sen ne söylersen söyle o imama saygı duyuyorum.”

‘Bilal oğlan ada alıyor’

“Dün bir ses kaydı daha düştü. Bilal oğlan ada alıyor, adalar alıyor. Başçalana soruyorlar oğlun ada almış. Başçalan diyor, yok demiş adacık alıyor. Hani gemicik almıştı ya... AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Bunlar sizi soydular. Bunlara oy verirseniz benim iki elim sizin yakanızda olur.”

‘HIRSIZLARI SIFIRLAYIN’

Kılıçdaroğlu, Bursa’da halka şöyle seslendi: “30 Mar’ta hırsızları sıfırlayın. Hem hırsız hem diktatör, ne söyleyeyim ben. Bütün mütedeyyin yurttaşlarıma sesleniyorum, bunlara prim vermeyin, din iman dedikçe arkasından birkaç milyon dolar daha götürecekler. Hollywood’da bile böyle bir şeyi senarist düşünmemiş, önümüzdeki yıllarda bir hükümet devleti nasıl soyuyor bunun filmini yapacaklar. ‘Başçalanın Hikayesi’ diye.”

CHP 30 MİLYON EURO DAĞITTI!


CHP Ankara İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup partili, sahte 30 milyon Euro’yu dağıtarak yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto etti. Çok sayıda partilinin katıldığı eyleme, DİSK üyesi bir grupta destek verdi. Yapılan basın açıklamasının ardından üzerinde ’Para yerine geçmez’ yazan sahte 30 milyon euro tutarındaki banknotlar dağıtıldı. Yoldan geçen vatandaşların ilgisini çeken protesto olaysız bir şekilde son buldu.

Business News