HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

2 hafta oldu: E- Bilet’li günler, boş tribünler

E- Bilet uygulamasıyla geçen ikinci hafta olan Süper Lig’in 31. haftası Avrupa kupalarına katılma ve ligte kalma yarışı giderek kızışmas...

E- Bilet uygulamasıyla geçen ikinci hafta olan Süper Lig’in 31. haftası Avrupa kupalarına katılma ve ligte kalma yarışı giderek kızışmasına rağmen eskiye nazaran çok daha düşük seyirci sayılarıyla geçti. E- Bilet’in şiddeti değil taraftarı uzaklaştıracağını apaçık bir şekilde gösteren bu istatistiklere rağmen Federasyon uygulamanın iptal edilebileceğine dair tek bir açıklama yapmıyor. Bu hafta oynanan 9 karşılaşmadan Trabzonspor- Gaziantepspor ve Eskişehirspor- Erciyesspor karşılaşmaları seyircisiz; Fenerbahçe- Ç.Rizespor karşılaşması da kadın ve çocuklara ücretsiz oynandı.
E- Bilet’in vurduğu kalan 6 maçın seyirci istatistikleriyse şu şekilde:
1) Gençlerbirliği- Bursaspor: Maçı 4 bin kişi izledi. Gençlerbirliği’nin evindeki bir önceki maç olan Erciyesspor karşılaşmasını ise 10.532 seyirci izlemişti.
2) Kayserispor- Karabükspor: Karşılaşmayı sadece bin kişi izlerken; Kayseri ekibi evindeki bir önceki maçta Rize’yi 28.500 seyirci önünde ağırlamıştı. Bu maçta 27.500 kişilik düşüş yaşandı.
3) Kasımpaşa- Antalyaspor: Maçı yalnızca bin kişi izledi. Kasımpaşa seyircisi önündeki bir önceki maçında Bursaspor’u 5.500 taraftarı önünde ağırlamıştı.
4) Elazığspor- Galatasaray: Elazığ ekibi maçtan önce yalnızca 200 passolig satılınca, endişe duyarak 100 bin TL’lik cezayı ödeyip bilet satışına geçti. Ancak bu hamle de yetmedi. Maçı yalnızca 4 bin kişi izledi. Ancak Elazığ ekibi passoligten önce evinde Trabzonspor’u 10.500 taraftarının önünde misafir etmişti.
5) Sivasspor- Beşiktaş: Karşılaşmayı izleyen seyirci sayısı 6 bin. Sivas ekibi seyircisi önünde Galatasaray’ı ağırlamış ve passoligten önceki bu karşılaşmayı 11 bin taraftar izlemişti.
6) Konyaspor- Akhisar Belediyespor: Konya ekibinin seyircisi önünde oynadığı bir önceki maç Galatasaray maçıydı. Karşılaşmayı 20.500 seyirci izlemişti. Ancak Akhisar’ı misafir eden Konyaspor’u bu maçta izlemeye gelen taraftar sayısı yalnızca 8 bin.
E-BİLETLİ 30. HAFTA SEYİRCİ RAKAMLARI
Passolig adıyla uygulanmaya başlayan; taraftarların fişlenmesine ve ekstra paralar vermesine yönelik E- Bilet sisteminin ilk haftası; Süper Lig’in de 30. Haftası oynanırken seyirci sayılarında ciddi düşüş yaşandı
Henüz 2 karşılaşmanın oynanmadığı, Galatasaray- Kasımpaşa maçının da ev sahibi takımın cezası nedeniyle kadın ve çocukların önünde oynandığı haftada kalan 6 maçı sizler için inceledik. Lig’de kalma ve Avrupa Kupaları’na katılma savaşı kızışmasına rağmen, oldukça iyi hava koşullarında oynanan bu haftada yalnız ligte kalma savaşı veren ve çok önemli bir maça çıkan Ç. Rizespor’un seyirci sayısı arttı, diğer tüm maçlarda seyirci sayıları önceki haftalara göre düşüş gösterdi.
Sezonun ilk yarısındaki Galatasaray maçını 77.512 seyirci önünde oynayan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisini ise yalnızca 20 bin taraftar önünde oynayabildi. İşte rakamlar:
1. Kayseri Erciyesspor- Trabzonspor: Karşılaşmayı 11 bin seyirci izlerken, Erciyesspor’un evindeki bir önceki maç olan Elazığspor karşılaşmasını 23.550 seyirci izlemişti.
2. Akhisar Belediyespor- Kayserispor: Karşılaşmayı 1100 seyirci izledi. Akhisar, bir önceki maçında Eskişehirspor’u 2500 seyirci önünde ağırlamıştı.
3. Gaziantepspor- Gençlerbirliği: Maçı 4200 seyirci izledi. Antep ekibi, önceki iç saha maçında Kasımpaşa karşısına 8 bin seyircisiyle çıkmıştı.
4. Bursaspor- Elazığspor: Bir önceki maçta Galatasaray karşısına 23.500 seyirciyle çıkan Bursaspor’da bu maçın seyirci sayısı 20 bin.
5. Beşiktaş- Fenerbahçe: Olimpiyat stadı ilk yarıdaki Galatasaray derbisinde 77.512 seyirciye ev sahipliği yaparken bu derbiyi yalnızca 20 bin seyirci izledi.
6. Ç. Rize- Konyaspor: Kümede kalmak için ölüm kalım savaşı vermesine rağmen önceki iç saha maçına göre yalnızca 1500 seyircisi artan Rizespor’un stadında yaklaşık 6 bin kişilik boş yer dikkat çekti.
Not: Bu rakamlara kombine bileti olanlar da dahil, onları çıkardığımızda biletli seyirci sayıları çok çok daha düşüyor.

Business News