HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ankara Valiliği, Kızılay’da 1 Mayıs’ı yasakladı

1 Mayıs yasaklarına resmi olarak Ankara da eklendi. Valilik, 1 Mayıs’ın Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarında kutlanabileceğini söylerken,...


1 Mayıs yasaklarına resmi olarak Ankara da eklendi. Valilik, 1 Mayıs’ın Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarında kutlanabileceğini söylerken, herhangi bir gerekçe sunmaksızın Kızılay Meydanı’nı yasakladı
Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına yasaklanmasının ardından tartışmalar sürerken, AKP’den bir yasak kararı da Ankara Kızılay Meydanı ile ilgili geldi. Ankara Valiliği, 1 Mayıs ile ilgili yaptığı açıklamada sendikaların ve emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlamak dahil hak arayışlarını meşru yollardan, hukuki zeminlerde yapacakları ve sorumluluk içerisinde hareket edecekleri hususunda hiçbir tereddütlerinin olmadığını söyledi.
Ankara’da Sıhhiye ve Tandoğan meydanlarının sendikaların talepleri ve mevzuat doğrultusunda 2911 Sayılı Kanuna göre toplantı ve gösteri yürüyüşüne hazır hale getirildiğinin bilgisini veren Ankara Valiliği, Kızılay Meydanı’na yapılan çağrılar ile ilgili ise şu açıklamayı yaptı:
Ankara ilinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri alanı olarak belirlenmeyen başta Kızılay Meydanı olmak üzere ana cadde ve sokaklarda cebir ve şiddet kullanarak genel hayatı olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak, Başkent Ankara’nın dirlik ve düzenini bozacak hiçbir duruma mahal vermemekte kararlı olduğumuzu da belirtiriz.
Ankara’da 1 Mayıs üçe bölündüAnkara’da Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Politeknik, DHF, Partizan, Alınteri, Mücadele Birliği, BDSP, Öğrenci Dayanışması, ÇHD, Devrimci 78’liler, Afsad ve ODTÜ’lüler ile 100. Yıl İnisiyatifi, Anıtpark Forumu, Kuğulu Direnişçileri ve Batıkent’ten dört mahalle meclisi Kızılay’da olma kararı almıştı.
Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan heyet ise 1 Mayıs’ı geleneksel olarak Sıhhiye Meydanı’nda kutlama kararı almış, kararlarını Türk-İş Genel Merkezi’nde açıklamışlardı. Türk-İş, Genel Başkanı Ergün Atalay’ın Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ertesi günü Sıhhiye’deki mitingden çekilmiş, Kamu-Sen ve İşçi Partisi ile birlikte Tandoğan Meydanı’nda olma kararı almıştı.

Business News