HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Adalet Bakanı "Türkiye'de tutuklu gazeteci yok" dedi!

Adalet Bakanlığı, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) açıkladığı "Türkiye'deki Tutuklu Gazeteciler" l...

Adalet Bakanlığı, Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi'nin (CPJ) açıkladığı "Türkiye'deki Tutuklu Gazeteciler" listesine utandıran bir "gerekçeyle" itiraz etti. Lisetede yer alan 15 gazetecinin, "gazeteci olmadığını" iddia eden Bakanlık, “Türkiye'de cezaevlerinde hiçbir gazetecinin bulunmadığını” savundu. Bakanlığın açıklamasında tutuklu gazetecilere çeşitli davalarda tartışmalı olarak isnat edilen “suçlar” tekrarlandı.

GAZETECİLER, GAZETECİ SAYILMADI
 
Listede ismi geçen 15 kişinin, cezaevinde olma sebebin "gazetecilik faaliyeti olmadığını” iddia eden Adalet Bakanlığı, bu isimlerin; “terör”, “örgüt üyeliği”, “soygun” gibi suçlardan içeride olduğunu öne sürdü. Bakanlık açıklamasında "15 kişiden 7'si, PKK/KCK, 3'ü DHKP-C, 3'ü MLKP/MK, 1'er kişi de TKP (ML) TİKKO ve İBDA-C ile ilişkilendirildiği için cezaevinde bulunuyor" ifadelerine yer verdi.

CPJ'nin açıkladığı tutuklu gazeteciler listesine dair görüşlerini aktaran Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Bakanlık açıklamasına benzer bir tavır sergilemişti. Tutuklu bulunan isimlerin gazeteci olmadığını iddia eden Adalet Bakanı, “Bunların basın çalışmalarıyla, faaliyetiyle bir alakası yok” şeklinde sözler sarf etmişti.
***
GAZETECİLERİN AİLELERİ ANKARA'DA

Diğer yandan tutuklu gazetecilerin aileleri Meclis'te temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gitti. Siyasi davalardan tutuklu bulunan, tutukluluk süresinin 5 yıla inmesine karşın serbest bırakılmayan gazeteciler Füsun Erdoğan, Arif Çelebi ve Bayram Namaz'ın aileleri, siyasi davalardan tutuklu bulunan diğer isimler Turaç Solak, Mehmet Ali Polat, Naci Güner, Seyfi Polat, Erkan Özdemir aileleriyle birlikte Ankara'da ilk olarak HDP toplantısına katılacak. Ailelerden oluşan heyet daha sonra, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri ile görüşme yapacak ve ardından dava sürecine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

Business News