HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İdam başarısız oldu, mahkum kalp krizinden öldü

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir mahkumun idamı için enjekte edilen ilaç işe yaramadı ve mahkum kalp krizinden hayatını kaybetti. Bu ...

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir mahkumun idamı için enjekte edilen ilaç işe yaramadı ve mahkum kalp krizinden hayatını kaybetti. Bu olayın yaşanmasının ardından idam edilecek başka bir mahkumun infazı 14 gün ertelendi.
(soL - Dış Haberler) ABD'nin Oklahoma eyaletinde Clayton Lockett isimli mahkuma verilecek üç ilaçtan ilkinin zerk edilmesinden 20 dakika sonra acı çekerek kıvranması üzerine idam durduruldu.
AP muhabiri infaz sırasında Oklahoma Devlet Hapishanesi'nde bulunuyordu. Olayın yaşandığı sırada attığı tweette mahkumun işlem başladığı sırada hala bilincinin yerinde olduğunu, gözlerini kırptığını ve dudaklarını yaladığını belirtti. 6.33'te doktor Lockett'ın bilincini kaybettiğini ilan ettiğini ancak 6:34'te mahkumun vücudunun hareket ettiğini bildirdi.
İkinci ve üçüncü ilaçların da verilmesinin ardından infaz başarılı olmadı ve Lockett kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Lockett ve idamı ertelenen mahkum Charles Warner dava açarak kullanılan ilaçların içeriğini ve bunların nereden sağlandığını öğrenmek istemişlerdi ancak mahkeme bu bilgileri vermeyi reddetmişti.
Vali Mary Fallin ise bu olayın yaşanmasının ardından "öldürücü doz protokolü"nün incelenmesi emrinde bulundu. Clayton'ın idamı sırasında bu sorunun neden yaşandığının, Oklahoma idam prosedürünün tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Business News