HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Konusu belli olmayan bir referandum" için ihale!

Resmi Gazete’deki ilana göre Devlet Malzeme Ofisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci turları için pusula ihalesi açarken “...

Resmi Gazete’deki ilana göre Devlet Malzeme Ofisi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci turları için pusula ihalesi açarken “konusu belli olamayan” bir referandum için de ihale yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak oy pusulaları için açılan ihale ilanında “konusu belli olmayan” bir referandumda kullanılmak üzere 73 milyon 849 bin pusula basılacağı duyuruldu.
Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre Devlet Malzeme Ofisi (DMO), iki turlu yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her bir tur için 73 milyon 849 bin 80 adet pusula basım ihalesi açtı.
Resmi Gazete’de yayımlanan ihale ilanında, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılacak pusulaların yanı sıra “konusu belirtilmemiş” bir referandumda kullanılacak 73 milyon 849 bin 80 adet oy pusulası için de ihale açıldığı duyuruldu.
Seçmen sayısının 1,5 katı pusula
52 milyon 695 bin 831 kayıtlı seçmenin bulunduğu Türkiye’de, bu sayının yaklaşık 1,5 katı kadar pusula basılmış olması dikkat çekerken ihale kapsamında basılacak referandum pusulalarının ne zaman ve hangi konuda kullanılacağı anlaşılamadı.

Business News