HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

2014 yılının ilk 8 ayında 334 maden işçisi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre yılın ilk 8 ayında 334 maden işçisi yaşamını yitirdi. Raporda madenci ölümlerinin...

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin raporuna göre yılın ilk 8 ayında 334 maden işçisi yaşamını yitirdi. Raporda madenci ölümlerinin fıtrat kader ya da güzel ölümler değil cinayet ve katliam olduğu belirtildi
madenci10-06-14
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin, yazılı, görsel, dijital basından takip ettiği, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgiler ve işçiler, işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit edebildiği kadarıyla 2013 yılında en az 93, 2014 yılında ise 14 Ağustos itibarıyla en az 334 maden işçisi yaşamını yitirdi… Yani son 20 ayda 427 maden işçisi can verdi.
Rapora göre zehirlenme, boğulma nedeniyle 309 işçi, göçük, ezilme nedeniyle 66 işçi, patlama, yanma nedeniyle 16 işçi ve diğer nedenlerden dolayı 10 işçi yaşamını yitirdi. Ayrıca nesne çarpması ya da düşmesi nedeniyle 8 işçi, trafik, servis kazası nedeniyle 8 işçi, düşme nedeniyle 5 işçi, elektrik çarpması nedeniyle 3 işçi, kopma veya kesilme nedeniyle de 2 içi can verdi.
Raporda işkolunun çalışma koşulları gereği yaşamını yitiren tüm işçilerin erkek olduğu belirtilirken yaşamını yitirenlerden birinin çocuk işçi olduğu vurgulandı.
Madencilik işkolunda ikisi Çinli biri de Suriyeli olmak üzere 3 göçmen işçinin can verdiği de raporda belirtildi ve son 20 ayda 15 kamu madeni işçisinin, 412 özel maden işçisini can verdiği ifade edildi.

Business News