HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Atilla Taş tweeti Sosyal Medya Editörünün başını yedi!

Cumhurbaşkanlığı seçimi yayınında Atilla Taş'ın tweetine yer veren CNNTÜRK, gelen tepkilerin ardından önce tweeti çekti sonra sosyal...

Cumhurbaşkanlığı seçimi yayınında Atilla Taş'ın tweetine yer veren CNNTÜRK, gelen tepkilerin ardından önce tweeti çekti sonra sosyal medya editörünü işten çıkardı.
Cumhurbaşkanlığı seçimi yayınında, cnnturk.com sitesinde Atilla Taş'ın Ahmet Davutoğlu ile ilgili "Asıl Ahmet Davutoğlu Başbakan olursa s...k" ifadesini kullanmıştı.
Kurum, gelen tepkiler üzerine önce söz konusu tweet kaldırıldı.
CNNTÜRK, bugün yaptığı yazılı açıklamada Davutoğlu'ndan özür dileyerek sosyal medya editörünün işine son verildiğini belirtti.
"11 Ağustos gününün çok erken saatlerinde ve dikkatsizlik sonucu cnnturk.com web sitesinde ve twitter hesabında yer alan bu ifadeler, hiç bir şekilde CNN TÜRK’ün yayın uslubunu ve kurumsal tavrını yansıtmamaktadır.
"Yapılan iş, Doğan Yayın Grubu Ortak Değerleri’nin ve Yayın İlkeleri’nin açık ve net ihlalidir.
"Konunun dikkatimize gelmesinin hemen ardından, sözkonusu ifade her türlü yayın platformumuzdan kaldırılmış, olayın meydana geliş şekli değerlendirilmiştir.
"Bu değerlendirme sonucu, denetimde ihmali görülen sorumluların yazılı olarak uyarılmasına, sorunlu yayını yapan Sosyal Medya editörüyle iş ilişkimizin derhal sonlandırılmasına karar verilmiştir.
"CNN TÜRK olarak, Yayın İlkeleri’mize aykırı davranışlara müsamaha göstermemizin sözkonusu olmadığını bir kez daha belirtir, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan içtenlikle özür dileriz." 

Business News