HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Koordinasyon MİT'ten, lojistik destek ise Konya'daki bir şirketten!

Irak'ı kana bulayan IŞİD terör örgütü içinde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli olan MİT'çilerin yer aldığı ortaya çı...


Irak'ı kana bulayan IŞİD terör örgütü içinde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan emekli olan MİT'çilerin yer aldığı ortaya çıktı. IŞİD saflarında savaşan emekli askerlerin koordinasyonunu MİT, lojistik desteği ise Konya'daki bir şirket sağlıyor.


Suriye'deki kanlı saldırılarının ardından Irak'a yönelen ve 49 konsolosluk çalışanını yaklaşık 1 aydır rehin olarak tutan IŞİD terör örgütüyle ilgili önemli bir bilgi ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre; Özel Kuvvetler Komutanlar'dan emekli askerler IŞİD mevzilerinde savaşıyor.

Habere göre, koordinasyonu MİT sağlıyor. Çoğunluğu emekli Özel Kuvvetler Komutanlığı mensubu, bir kısmı da emekli olmalarına rağmen sefer görevi devam eden askerlerden oluşan bir grup IŞİD içinde yüksek maaşlarla savaştırılıyor.

Lojistik desteği Konya'da emekli bir binbaşının şirketi sağlıyor. Silah yedek parçası, hafif silah mühimmatı, askeri giysi gibi ihtiyaçları bu şirket temin ediyor.

Türk lejyonerlerin ilk olarak Libya savaşında yer aldı. Suriye'nin ardından şimdi de Irak'ta IŞİD saflarında paralı asker gibi savaştırılan Türkler tanınmamak için maske ile dolaşıyor. Aydınlık'a konuşan emekli bir asker, Musul'da çekilen görüntülerde maskesini çıkaran bazı kişilerin açığa çıktığını aktardı.

İddiaya göre, Genelkurmay durumdan haberdar. Hatta birçok üst düzey komutan durumdan rahatsız. 

ulusalkanal.com.tr

Business News