HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KARŞI GAZETE BASKININA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ...

Sabah saatlerinde  Karşı Gazete 'ye yapılan polis baskını hala sürmekte... Baskın  TBMM  gündeminde de kendine geniş yer buldu. Basın...

Sabah saatlerinde Karşı Gazete'ye yapılan polis baskını hala sürmekte...

Baskın TBMM gündeminde de kendine geniş yer buldu. Basını her fırsatta baskı altına alıp, eğip bükmeye çalışan AKP iktidarı ve onun maşası olan polis teşkilatı milletvekilleri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

İşte o tepkiler...

HAMZAÇEBİ: "YOLSUZLUĞUN ÜZERİNİ ÖRTME OPERASYONU!"

Akif Hamzaçebi- CHP Grup Başkanvekili:

"Bunlar, yolsuzluğun üzerini örtbas etme operasyonundan başka bir şey değildir! Hükümet işi gücü bırakmış, yargıya, polise müdahalede bulunmaktadır. Bunların hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ama kim ne yaparsa yapsın, bu yolsuzlukların ortaya çıkmasını kimse önleyemeyecek! Bunların hesabı bir gün mutlaka sorulacak! İsterse Meclis Soruşturma Komisyonu'nda engellesinler, hiç önemli değil. Kenan Evren dahi 44 yıl sonra yargılandı, mahkum oldu!"

KART: ”KARŞI GAZETE'NİN BASILMASI, DESPOTİZM ÖRNEĞİ"

Atilla Kart- CHP Konya Milletvekili:

"Doğrudan halkın bilgilendirilmesi hakkını, idari işlemler ve talimatlarla yok eden despotizmin, o tür bir anlayışın  örneğini yaşıyoruz... 17- 25 Aralık ses kayıtları ortaya çıktı, o kayıtlarla ilgili hiçbir idari süreç başlatmayan Erdoğan, oradan o konuşmaların montaj olduğuna dair rapor aldı. Bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı hakkında böyle adi bir iddia varsa, onun o iddiadan aklanmasını isteriz. Erdoğan'ın da sonra çıkıp o aklanma raporunu  kamuoyu ile göğsünü gere gere paylaşması gerekir. Doğrudan basın araçlarına yönelik bir operasyon var, aslında basın araçlarının gaspıdır bu durum!"

AYTUĞ ATICI: ”KARŞI GAZETE, BU BASKINDAN ONUR DUYAR!"

Aytuğ Atıcı- CHP Mersin Milletvekili:

"Adı Karşı Gazete olan bir kurumun polis baskınına uğramasına şaşırmamak gerek. Gazetenin adını Karşı koyup, Hükümete muhalefet edince zaten bunların yaşanmamasına şaşırmak gerek. Bunlar, bizim onurla taşıyacağımız olaylardır"

LÜTFÜ TÜRKKAN "STALİN HORTLAMIŞ!"
 
Lütfü Türkkan-MHP Kocaeli Milletvekili:

"Karşı Gazete'nin polis tarafından basıldığı haberini okuyunca, 'Stalin mezarından mı hortaladı!' diye düşünmeden edemedim!"

RAMİS TOPAL: "BÜYÜK BİR KARANLIĞIN HABERCİSİ"

Ramis Topal- CHP Amasya Milletvekili:

"Karşı Gazete'ye eğer savcı ve hakim kararı olmadan bir baskın düzenlenmiş ise seçime kadar yaşanacak büyük bir karanlığın habercisi olacaktır"

Sabah saatlerinde yapılan polis baskını, sosyal medyada da geniş yer buldu.

Yapılan yorumlarda polis teşkilatının her seferinde iktidarın oyuncağı haline geldiğini bir kere daha kanıtladığı kanısına varılırken, Karşı Gazete'nin 'direniş'ine destek verildi.

İşte o yorumlardan bazıları...
















Business News