HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Türk ordusu bu sabah IŞİD’e silah verdi"

TSK’nın, Kobanê’deki direnişi kırmak için IŞİD çetelerine cephane taşıdığı iddia edildi Görgü tanıklarına dayandırılan habere göre, ...


TSK’nın, Kobanê’deki direnişi kırmak için IŞİD çetelerine cephane taşıdığı iddia edildi
Görgü tanıklarına dayandırılan habere göre, Türk ordusunun bugün sabah saatlerinde Qeremox ve Eny El-Bat köyleri arasındaki çetelere 5 askeri araç dolusu ağır silah götürdüğü belirtiliyor.
15 Eylül’den bu yana IŞİD çetelerinin saldırılarına maruz kalan Kobanê’de yerel halk ve YPG’nin direnişi sürerken, TSK’nın bu direnişi kırmak için bir kez daha IŞİD çetelerine silah ve cephane taşıdığı iddia edildi.
ANHA haber ajansının ulaştığı görgü tanıkları, TSK’nın bu sabah Kobanê’nin doğusuna düşen Qeremox ve Eyn El-Bat köyleri arasındaki bölgede, IŞİD çetelerine 5 askeri araç dolusu ağır silah götürdüğünü belirtti.
Görgü tanığı, Qaramox köyü yakınlarında sınırı geçip Rojava topraklarına giren Türk ordusunun bizzat IŞİD elemanlarına bu silah ve cephaneleri teslim ettiğini söyledi.
Aynı kaynağa göre, 5 askeri araç içinde 57′lik toplar, 23′lük Doçkalar ve bunlara ait sandıklar dolusu top gülleleri ve mermiler bulunuyor.
Adı geçen Qaramox köyünde dün geceden bu yana IŞİD çeteleriyle YPG savaşçıları arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bölgede çatışmaların halen sürdüğü bildirildi.
ANF, Sendika.Org

Business News