HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Eninde Sonunda Çözümün Bu Olduğu Görülecek

Bugün terörü kökünden bitirecek etkin bir mücadele için, her şeyden önce PKK’nın ideolojisinin doğru teşhis edilerek ortaya konması ve d...

Bugün terörü kökünden bitirecek etkin bir mücadele için, her şeyden önce PKK’nın ideolojisinin doğru teşhis edilerek ortaya konması ve devletin buna uygun çözümlere yönelmesi çok önemli. Nasıl ki ağır hasta olan bir insanın hastalığı tanımlanmadan ona uygun bir ilaç ve tedavi verilmesi, dolayısıyla da iyileşmesi söz konusu olamaz; PKK terör örgütünü de yaptığı vahşi eylemlere yönelten,  fikrin, inancın ne olduğu tespit edilmeden çözüme yönelik karşı mücadele yürütülmesi mümkün olmaz. Bu yapılmazsa PKK ve yandaşlarının molotoflu saldırıları, inançlı masum vatandaşlarımızı hunharca bıçaklaması, balkonlardan aşağı atması, başlarını taşlarla ezmesi, Mehmeçiğimizi kalleşçe arkadan kurşunlaması gibi vahşi cinayetlerinin ardı arkası kesilmeyecektir.

PKK Darwinist, materyalist, Marksist-Leninist, komünist bir yapılanmadır ve Marksizmin, Leninizmin pratik uygulaması olarak terör yapmaktadır. Terörün kökeninde yatan sebep ideolojik olunca, yürütülmesi gereken mücadelenin de fikri bir mücadele olması gerektiği son derece açıktır. Çünkü komünizmi besleyen ideoloji ayakta durdukça buradan sürekli komünist militan üreyecektir. Terörün kökünün kurutulmasının tek yolu yalnızca ve yalnızca bilimsel-ilmi mücadeledir. Komünizme destek veren ideolojik temel, yani Darwinizm, hükümetler ve devlet kurumları tarafından savunulur konumdayken, teröriste “silah bırak” demek anlamlı değildir. Askeri çözümler her ne kadar terörle olan milli mücadelemiz için gerekli ve önemli olsa da, hiçbir zaman ülkemizin güneydoğusunda yaşanan komünist teröre kesin ve kökten bir çözüm olmayacaktır.

Karşımızda Marksist-Leninist, komünist bir terör örgütü var. İdeolojilerinin temeli, her şeyin tesadüfler sonucu oluştuğunu iddia eden, Allah’ın varlığını inkar eden Darwinizm'e ve materyalizme dayanıyor. Örgüt, bölgedeki gençlere çok küçük yaşlardan itibaren diyalektik materyalizmi ve bu felsefenin temeli olan Darwinizm’i anlatan bir eğitim programı uyguluyor. Materyalist telkinlerle, dine, devlete, aileye, polise, askere düşman olarak eğitip yetiştiriyor. Sonunda da vicdandan, ahlaktan yoksun, çatışmanın toplumsal gelişme ve ilerlemenin bir gereği olduğuna inanan, devlet, aile gibi kurumları baş belası bir baskı sistemi olarak gören birer komünist terörist olarak ortaya çıkıyorlar.

Yani; PKK teröristleri, bazılarının öne sürdüğü gibi ekonomik sebeplerden dolayı, onları istihdam edecek fabrikalar veya sosyal tesisler olmadığı için ya da sıcak çorba içemedikleri, evlenemedikleri için dağa çıkmış değiller. Bir insanın kan dökücü olmaya azmederek dağa çıkması ancak bir inanç ve amaç uğruna mümkün olur. PKK Güneydoğu’da yaptığı yoğun materyalist ve komünist propagandayla, uyguladığı ikna ve telkin metotlarıyla, birer ateist, Marksist, komünist haline getirdiği gençleri pratik uygulama için dağ kadrosuna alıyor ve silahlı eğitime tabi tutuyor. Yoksa hiçbir genç durduk yerde terörist olmaz, dağa çıkmaz, eli kanlı bir katil olmaz, olamaz. Ancak aldığı eğitim sonucunda bu sapkın komünist ideolojiyi benimser ve o ideolojinin gereğini yapmaya başlar. Hal böyleyken yani PKK’nın ateist, Marksist, Stalinist, Leninist bir örgüt olduğu tüm çıplaklığıyla ortada iken, hatta tüzüklerinde bile çok açık olarak komünist bir parti olduğu, Lenin’e Stalin’e atıflar yaparak anlatılmasına rağmen, bunun görmezden gelinmesi çok büyük bir akıl tutulmasıdır.

Dolayısıyla karşımızdaki tehlike; top, tüfek, silah değil yalnızca fikirdir. Güneydoğu’da da, tüm dünyada da, terör değil; materyalist, Darwinist ve komünist bir ideoloji tehlikesi vardır. Ve bu sapkın ideoloji; silahla, aciz kınamalarla, entelektüel demagojilerle yenilmez. İDEOLOJİ, SADECE VE SADECE FİKİR VE İDEOLOJİYLE YENİLİR. BAŞKA HİÇBİR ÇÖZÜM YOLU YOKTUR.

Komünistlerin fikri temel aldıkları Darwinizm, yani evrim teorisi bir safsatadır. Komünizme karşı fikri mücadele, önce Darwinizm’in bir aldatmaca, bir sahtekarlık olduğunun anlatılması ile başlamalıdır. Bunun için bilimsel deliller ortaya konmalıdır.

Ayrıca unutmamak gerekir ki PKK, aynı felsefi inanca sahip birçok ülke tarafından desteklenen bir örgüt. Ortada dış destekli bir yapılanma olduğunu göz önünde bulundurarak  kapsamı geniş bir eğitim programı uygulanması gerekir.

PKK ile felsefi ve bilimsel  mücadele hangi yollarla yapılabilir?

Aslında Türkiye komünizmle mücadelede çok donanımlı bir ülke. Komünizmi, Marksist-Leninist düşünceyi fikri zeminde tamamen ortadan kaldıracak bilgi kaynaklarına, bilimsel delillere ve dahası imana ve maneviyata sahip. Anayasa değişikliği ile Darwinizm’in yanı sıra Yaratılışın bilimsel delillerinin de kapsamlı şekilde müfredata alınması çok iyi olacaktır. Terörü kökünden bitirecek etkin bilimsel mücadelenin ilk adımı mutlaka okullarda başlatılmalıdır. Okul ders kitaplarında yer verilen Darwinist, materyalist telkinlerden vazgeçilmesi, bunun yerine bilimsel delillere dayalı anlatımların yapılması, aynı zamanda dini bilgilerin de geleneksel bir anlatımla, salt fıkıh bilgisi niteliğinde değil, akla mantığa uygun, ikna edici, bilimsel üsluplarla verilmesi çok önemli. Eğer bir yerde Darwinizm anlatılacaksa mutlaka karşı bilimsel delillere, anti Darwinist, Yaratılış gerçeğini anlatan bilgilere de yer verilmelidir. Bunun yanı sıra görüntülü ve yazılı basın, kitap, broşür ve dergilerde evrim teorisinin bilimsel geçersizliği anlatılmalıdır. Birçok akademisyen, köşe yazarı, basın yayın kuruluşu, sivil toplum kuruluşları, aktivist bu milli davada görev alabilir. Bilimsel ve felsefi gerekli bilgi birikimine sahip, alanında uzman kişi veya kurumlar Marksist-Leninist, bölücü propagandaya karşı Atatürkçü, üniter devleti, milli manevi değerlerimizi savunan anti Darwinist, anti materyalist, anti komünist bir karşı propaganda yapabilirler. Yapılacak toplantılar veya verilecek konferanslar oldukça çok etkili olur. Kardeşliği, birlik beraberliği, sevgiyi, merhameti, iman hakikatlerini esas alan anlatımlar, belgeseller, yayınlar hazırlayabilirler.

Bu yönde bir çalışma komünistlerin en beklemediği ve en istemediği şeydir. Bir komünist, silahlı çatışmaya girmekten, dağlarda yaşamaktan, aç kalmaktan, öldürülmekten korkmaz. Ama Darwinist ve materyalist ideolojinin yıkılması fikrinden dehşete kapılır. Çünkü Darwinist ve materyalist ideolojinin yıkımı, inandığı ve güvendiği her şeyi ortadan kaldırır. Beynindeki batıl inanç yok olur gider. Ne dağlarda eğitim yapmaya, ne silah taşımaya, ne ölmeye, ne de öldürmeye güç bulamaz.

Terör örgütünün şah damarını kesecek olan bu fikri, ilmi ve bilimsel çalışmaları bir kenara bırakarak kınama mitingleri yapmak, “Hainler”, “Lanet olsun size”, “Mübarek günde bunu da yaptılar” “Alçaklar” gibi hararetli sloganlar Marksist - Leninist PKK’yı ancak güldürür. Örgüte adım adım amacına ulaştığını düşündürterek moral kazandırır. Öte yandan PKK’lı teröristlerin dağda domuz eti yedikleri, esrar partileri düzenledikleri, kutsal kitapları yaktıkları, kadınlara tecavüz ettikleri gibi propaganda yöntemlerinden sonuç beklemenin de akılcı olmadığını görmek gerekir. Bu gibi anlatımların etkisi hemen hemen sıfırdır. Dolayısıyla asıl yapılması gereken faaliyetler dururken vakit kaybına sebep olmaktadır. Bazı insanların günümüzde bu kesin sonuç verecek olan çözüm yoluna hala direniyor olmaları hayret vericidir. Anti-Darwinist ve anti-materyalist faaliyetin gerekliliği fikri, hayati öneme sahiptir ve yegane çözüm yoludur. Böyle bir çözüm yolunu kullanmamak, böylesine güçlü bir fikre direnmek ve sonra da aciz ve başarısız yöntemlerle, demagojilerle, son derece sathi yaklaşımlarla çözüm arıyor gibi görünmek büyük bir samimiyetsizliktir. Terörle, ilmi mücadele dışında bir mücadele metodu yoktur. Bu belayı kökünden kaldıracak bir çözüm yolu ortaya konmuşken, bu fikre direnmek ve hala gereken ilmi çalışmayı yapmamak, dünyayı komünist teröre teslim etmek demektir.


Ebru Yılmazatila

Business News