EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Türkiye sosyalistleri: Kobane için direnişi büyütelim

Kobane’de IŞİD çetelerine karşı halk direnişi sürüyor, Türkiye sosyalistleri ise IŞİD ve destekçisi AKP’ye karşı Kobane direnişini sahip...

Kobane’de IŞİD çetelerine karşı halk direnişi sürüyor, Türkiye sosyalistleri ise IŞİD ve destekçisi AKP’ye karşı Kobane direnişini sahipleniyor. HDP, Halkevleri, ÖDP, KESK, DTK, HTKP, KP, SDP, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut yaptıkları açıklamalarla herkesi direnişi büyütmeye, sokağa çağırdı
Kurumların yaptığı açıklamalar şöyle;
Halkevleri: Mezhepçi faşist karanlığı durdurmak için herkes harekete geçmeli
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın Türkiye ve Ortadoğu halklarını sürüklediği mezhepçi faşist karanlığı durdurmak için herkes harekete geçmelidir. Hemen şimdi!.
“20 gündür Kobane faşist İD (IŞİD) çetesinin ve TC Devletinin kuşatması altında. Kobane’nin Kürt halkı, ambargo ve abluka nedeniyle hafif silahlarla kendisini, ağır silahlarla donatılmış İD çetesine karşı savunmaya çalışıyor. AKP, başından beri Suriye halklarını kanlı bir iç savaşa sürükleyen, katliamcı politikaları destekledi, körükledi ve tezgâhladı. Gelinen noktada ABD ile girdiği angajmanın da sonucu olarak bu halk düşmanı, yağmacı politikaları başta Kürtler olmak üzere Arap, Türkmen, Alevi, Türk bütün halkları karanlık ve kanlı bir geleceğe sürüklüyor.
Kobane’nin düşmesi hiç kuşku yok ki başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu’nun emekçi halkları açısından çetin bir dönemin başlangıcı da olacaktır. Emperyalist yağmanın yeni bir evreye sıçraması, bağımsızlık ve demokrasi namına ne varsa tasfiye edildiği; halklar arası düşmanlıkların tırmandırıldığı, kutuplaşma, çatışma ortamının tüm bölgeyi kaplayacağı bir dönemin kapısı da açılmış olacaktır.
Bu nedenle bugün Kobane’deki direniş insanlık adına bir direniştir. Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü, Arabı, işçisi, kadınıyla laik, demokratik, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik bir ülke isteyen herkesin Kobane Direnişi’ne destek çıkması gerekir. Kobane düşerse cephe Malatya’ya, Sivas’a, Ankara’ya, İstanbul’a ve diğer yerlere taşınacaktır. Emperyalizmin, sömürgeciliğin, mezhepçi faşizmin karanlığı elbette bir yerde durdurulacaktır. Ancak çok ağır bedeller ödenmeden, Kobane halkının ödediği bedel yeterli olabilir ve mezhepçi faşizmin karanlık kuvvetleri bugün durdurulabilir. ABD, AKP, İD koalisyonunun kanlı, sömürgeci emelleri boşa çıkartılabilir.
AKP’yi, TC Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nın Türkiye ve Ortadoğu halklarını sürüklediği mezhepçi faşist karanlığı durdurmak için herkes harekete geçmelidir. Hemen şimdi!”
KESK Yürütme Kurulu : Geç olmadan!
Dünyanın gözleri önünde Kobanê’de binlerce sivil  IŞİD’in katliamı ile karşı karşıya gelmiştir. Uluslararası emperyalist güçlerin Ortadoğu’ya ilişkin planlarının maşası olarak devreye soktukları IŞİD çeteleri Kobane’de yeni bir soykırım girişimi saldırısı gerçekleştirmektedir. Buna karşı Kobanê halkı hepimizin geleceğini belirleyecek tarihi bir direniş sergilemektedir.
Tüm kanıtlar ve gelişmeler AKP’nin bu saldırılardan medet umduğunu ve teşvik edicilerinden olduğunu düşündürmektedir. Adeta Koalisyon güçleri ve AKP arasında Kürt halkının demokratik kazanımlarının ortadan kaldırılması temelinde bir anlaşma IŞİD üzerinden hayata geçirilmek istenmektedir. AKP’nin tüm demagojik karşı söylemlerine rağmen bölgede bu kanı giderek yaygınlaşmakta ve ortam tehlikeli bir hal almaktadır. Bu ateşin tüm Türkiye’yi saracağı kaygısını yaşamaktayız.
Bizler bu sessizliği ve seyirci olma halini kınıyor, tüm duyarlı kesimleri demokratik tepkilerini yükseltmeye ve katliamı durdurmaya çağırıyoruz. Başta AKP olmak üzere yaşanacaklardan gelişmeleri seyreden tüm devletler ve çevreler sorumlu olacaktır.
Üyelerimiz bulundukları tüm yerlerde başta diğer emek örgütleri olmak üzere demokratik güçlerle ortak hareket edecek, demokratik direnişi yükseltecektir. Çok geç olmadan demokratik eylem ve etkinliklerle Kobanê’de gerçekleştirilmek istenen katliamı durdurmalıyız. Aksi halde kazanan gericilik ve faşizm, kaybeden ise insanlık olacaktır.
HTKP: Diren Kobane!
Kobane gerici IŞİD terörüne karşı yaşam savaşı veriyor.
Bölgemizi kan golüne çeviren bu gerici terörün, eli kanlı canilerin arkasında AKP rejiminin ve ABD’nin olduğunu biliyoruz. Suriye başta olmak üzere bölge ülkeleri bu gerici terörün tehdidi altındadır. Kürtler, Türkler ve Araplar gericilere ve sömürgecilere karşı ölüm kalım kavgasında.
Halkın Türkiye Komünist Partisi emperyalizme ve gericiliğe karşı Suriye ve Kobane halkının yanındadır. Emperyalizmin ve Türkiye’deki gerici rejimin desteklediği insanlık dışı bu terörün yenilmesi için halkımızı harekete geçmeye çağırıyoruz.
Kobane halkı yalnız değildir!
Ya emperyalizm kazanacak, ya direnen halklar!
Ya gericilik ve barbarlık kazanacak, ya insanlık!

Komünist Parti: AKP, olası bir katliamdan IŞİD kadar sorumludur
Ortadoğu’da eşitlik ve özgürlüğün bayrağı dalgalanacak
Kobanê’de insanlık emperyalizmin tarihin çöplüğünden bulup çıkardığı barbarlığa karşı kahramanca direniyor. Gözünü kan bürümüş cihatçı teröristler, dünya gericiliğinden aldıkları vize ile yalnız Kobanê’ye ya da Halep’e değil insanlığın evrensel birikimine saldırıyor.
Kobanê’ye dönük saldırılar, gericiliğin insanlıktan çıkmış yüzünü bizlere bir kere daha göstermektedir. Yalnızca Kobanê’ye saldıran IŞİD değil; Kobanê’deki vahşetle Kürt halkına şantaj yapan, bölgesel çıkarlarını halkların yaşama hakkının önüne koyan Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve mevcut savaş hükümeti Kobanê’deki olası bir katliamdan IŞİD kadar sorumludur.
IŞİD ve AKP, emperyalizmin farklı maskeler takmış taşeronlarıdır. Aynı amaca hizmet etmektedirler. Ülkemizde ve bölgemizde insanlığın ilerici birikiminin kökünü kazımak, emperyalizmin bölgeyi yeniden organize etme planları için zemin hazırlamak esas görevleridir.
IŞİD insanlık dışı bir örgüttür, insanlığa karşı suç işlemiştir. Türkiye’deki savaş hükümeti defalarca savaş suçu işlemiş, bölge halklarının kanına girmiştir.
IŞİD ve AKP iki farklı özne değildir. Bugüne kadar IŞİD’e kucak açan, cihatçı teröristleri besleyip büyüten AKP hükümetidir.
Ortadoğu halklarının ihtiyacı olan emperyalistlerin ve taşeronlarının yalanları, planları değil; barış, eşitlik ve özgürlüktür.
Ortadoğu’da barışa giden yol emperyalizme ve onun farklı maskeler takan taşeronlarına karşı mücadeleden geçmektedir.
Ortadoğu’da barışı kuracak özne istihbarat örgütleri değil; emperyalizme karşı mücadelelerini ortaklaştıran halklar olacaktır. Cihatçı teröristleri de diğer taşeronları da süpürecek olan halkların ortak mücadelesidir.
Ortadoğu’da barış, tekellerin değil halkların çıkarlarını eksen alarak kurulabilir.
Bölgemizde eşitlik ve özgürlüğün bayrağının dalgalanacağına olan inancımızla tüm halkımızı kardeş halkların barış içinde bir arada yaşadığı bir Ortadoğu’nun inşası için mücadeleye çağırıyoruz.
Yaşasın Kobanê direnişi! Bijî berxwedana Kobanê!
Yaşasın halkların kardeşliği!
Yaşasın sosyalizm!
Demokratik Toplum Kongresi (DTK): Halkımız Kobane’yi savunma seferberliğine
Ne yapılacaksa,  şimdi yapılmalıdır. Direnenlerin tarihine ortaklık etmek en büyük şeref ve görevdir…Tüm bileşen ve kurumlarımıza çağrımızdır: 7’den 70’e Kobane halkının ve fedai koruyucu güçlerin çevresinde seferberlik ruhuyla, bu gece itibariyle Suruç sınırına gelmeye, tüm alanlarda halkımızın yapabileceği her türlü eylem ve etkinliğe destek sunmaya ve özgürlük çemberini genişleterek Kobane’yi bir bütün savunma seferberliğine çağırıyoruz.
Özgürlük ve Dayanışma Partisi:Sokağa çıkalım
21 gündür direnen Kobane bu akşam IŞID çetecilerinin ağır saldırısı altında.  Çeteci saldırılara karşı direnen Kobane halkıyla dayanışmayı büyütmek için sokağa çıkalım, sokağa çıkanların yanında olalım, Kobane için sokakta olalım
Liseli Genç Umut: Dört bir yanda kurulan insanlık kortejlerine girelim
Haftalardır mücadele veren Kobane halkı, cihatçı IŞİD çetesinin kuşatması altında. Kobane genciyle, yaşlısıyla elindeki yetersiz malzemesiyle direnirken, vahşi IŞİD çetesi ,TC ve ABD gibi emperyalist sömürgeci devletler tarafından besleniyor, tırlarla mühimmat yardımı alıyor. Suriye halklarını savaşa sürükleyip, Ortadoğu’yu kirli politikalarına alet eden TC devleti bu gerici kuşatmanın öznesidir. Mezhepçi politikaları körükleyip, masum insanların ölümüne yol açan AKP hükümeti gerici, faşist uygulamalarıyla Kürt, Türkmen, Alevi, Arap ve Türk halklarının yaşamı ile oynamaktadır.
Kobane’de verilen direniş, gericiliğe, faşizme ve emperyalizme karşı verilen bir direniştir. AKP’nin Ortadoğu’daki masum halklar üzerinden çıkar sağlamasını izlemek insanlık dışıdır. Bu vahşi politikalara izin vermemek, Kobane direnişi selamlamak, TC hükümetinin gericiliğine karşı çıkmak için sokaklara dökülüp, direniş zincirine halka olalım. AKP’nin kolluk kuvvetlerine, arkadaşlarımızın katillerine karşı direnip, barikatların en önünde yer alalım. Gericiliğin her haliyle karşımıza çıkıp, baskılarıyla bizi yıldırmaya çalışan AKP’ye geçit vermeyip, isyanı haykıralım. Türkiye’nin dört bir yanında kurulan insanlık kortejlerine girelim.
Kobane direnişe sahrip çıkmak özgürlüğe, eşitliğe, insanlığa sahip çıkmak demektir. Sokağa çıkan insanları yaralayan, öldüren, bir çocuğun yaşamasına mani olanlardan hesap sormak demektir. Özgürlüğe çıkan yol sokaktan geçiyor. AKP gidecek, umut sokakta.
Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak!
Öğrenci Kolektifleri: 
Kobane’yi besleyip büyüttükleri çetelere, Türkiye’yi “destan yazdı” dedikleri polislerinin gazına teslim etmeyeceğiz! Karanlığa karşı, yaşasın Halkların Kardeşliği! Öğrenci Kolektifleri olarak herkesi Kobane’ye destek eylemlerine katılmaya çağırıyoruz
SDP: Kobane için sokağa, eyleme
Kobane günlerdir IŞİD çetelerinin saldırısı altında! Kobane devrimini bastırmak, devrimin kazanımlarını yok etmek için saldıran çeteler tüm dünyanın gözleri önünde Kürt halkını katliamdan geçirmeye çalışıyor.
Emperyalizmin koltuğu altında Kobane’ye ilerleyen IŞİD çetesine karşı direnen YPG/PYD güçleri tarihi bir direniş ortaya koyuyor…
Kobane’de gerçekleştirilmeye çalışılan katliama sessiz kalmamak, tarihi bir direnişi gerçekleştiren Kürt halkının yalnız olmadığını haykırmak için tüm sokaklar Kobane’ye dönüştürülmelidir.
SDP tüm halkımızı Kobane’ye sahip çıkmaya, IŞİD çeteleri Kobane’den defedilene kadar süresiz eyleme çağırıyor…
Kobane’de başlayan şehir savaşının yolunu açan emperyalizme ve IŞİD çetelerine karşı “Her yer Kobane her yer direniş!”
Kobane düşmeyecek, direnenler kazanacak…
Sosyalist Demokrasi Partisi”

Business News