HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bu Karikatürde "Erdoğan Toptur" İşareti Yapılıyor mu Gerçekten...

Kendisini ‘ AKP sempatizanı ‘ olarak tanımlayan bir kişi, Penguen dergisinin bir karikatüründe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘ top işar...

Kendisini ‘AKP sempatizanı‘ olarak tanımlayan bir kişi, Penguen dergisinin bir karikatüründe Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘top işareti‘ yapıldığını ihbar etti, başvuru ciddiye alınarak karikatüristlere akıl almaz bir dava açıldı.
Haftalık mizah dergisi Penguen’in 21 Ağustos 2014 tarihli sayısında Erdoğan’ın köşke çıkmasını konu alan bir karikatür yayımlanmış, Erdoğan’ın gazetecilere yönelik tavrı eleştirilmişti.
Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre Cem S. adlı ‘AKP sempatizanı‘ Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) söz konusu karikatürde Erdoğan’a eşcinselleri aşağılamak için kullanılan ‘top’ işareti yapıldığına dair şikayette bulundu.
Bu başvuru dikkate alınarak iddianame hazırlandı ve çizerlerin iki yıl dört aya kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı Vekili Vedat Yiğit, bu hareketin ‘Türk toplumunun etik, örf ve âdetlerine aykırı algılanabilecek bir anlayış ve anlamın söz konusu olduğunu‘ belirterek algı sınırlarını zorladı. Yiğit, eleştiri hakkının sınırlarının aşılıp, görevinden dolayı Erdoğan’ın onur, şeref ve saygınlığına saldırıldığı kanaatine varıldığını belirtti.

‘Savcının şuur altından şüphe ediyorum’

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün çizerler Bahadır Baruter ile Özer Aydoğan hâkim karşısına çıktı. Baruter, “Savcının bu şikâyeti değerlendirerek bu sürece yol açması savcı beyin şuur altından şüphe etmeme neden oluyor” dedi.

‘Öyle ucuz bir espriyle çıkmayız’

Çizer Özer Aydoğan ise “Dergi kapağı böyle ucuz bir espriyle çıkmaz. Espri gazetecilerin mecazi bir dille kurban edilmesini konu alıyordu” dedi.

Başbakanımız diyen savcı tarafsızlığını yitirdi

Duruşmada söz alan çizerlerin avukatı Tora Pekin, şikâyetçi konumunda olmayan Erdoğan için iddianamede ‘başbakanımız’ ibaresinin kullanılmasının iddianameyi düzenleyenin tarafsızlığını kaybettiğini gösterdiğine işaret etti.
Mahkeme de dosyanın karar verilmek üzere incelemeye alınmasını kararlaştırarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Business News