HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

DİYARBAKIR'DA TARİHİ GÜN!

Tarihi Diyarbakır Newroz’unda 2 milyonu aşkın kişi buluştu. Ülkenin dört yanından Newroz’a katılım olurken Kobanê direnişi kutlamaya dam...

Tarihi Diyarbakır Newroz’unda 2 milyonu aşkın kişi buluştu. Ülkenin dört yanından Newroz’a katılım olurken Kobanê direnişi kutlamaya damgasını vurdu. Öcalan’ın Newroz mesajı okundu
diyarbakir_newroz_2015
Günlerdir hazırlıkları süren tarihi Diyarbakır Newroz’unun kutlanacağı alanda sabah saatlerinden itibaren hareketlilik hız kazanmaya başlarken, günün ilk ışıkları ile birlikte uyananlar alana büyük bir coşku ile akmaya başladı.
2 milyon kişinin sığabileceği şekilde düzenlenen Newroz alanı dolup taştı. Newroz kutlamasının yapılacağı alana girişler sabahın erken saatlerinde başladı. Alana çeşitli sloganların yer aldığı pankartlar asılırken her yıl, Kürt halkının özgürlük mücadelesi tarihinde önemli bir konuma sahip olan posterlerin asıldığı kulelere ise bu yıl Kobanê direnişinin sembolleşen isimlerinin fotoğrafları asıldı.
Bismil Tren Garı, her yıl olduğu gibi yine Newroz kutlamalarına katılmak için yola çıkan binlerce kişinin akınına uğradı. Halk arasında “Newroz Treni” adı verilen tren, bu yıl geçmiş yıllara oranla çok daha büyük ilgi görürken, vagonlara sığmayan yüzlerce kişi trenin tepesine çıktı.
Diyarbakır Newroz’unun katılımcıları arasında, Haziran İsyanı’nda hayatını kaybeden Ethem Sarısülük ve Berkin Elvan’ın aileleri de bulunuyor.
Newroz kutlamasında ilk olarak Tertip Komitesi adına DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek açılış konuşmasını yaptı.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani’nin de aralarında bulunduğu bazı davetlilerin mesajları okundu.
MKM Korosu, Venceremos’tan Enternasyonal’e kadar dünya devrim şarkılarını Kürtçe seslendirdi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı konuşma yaptı. Kışanak, Kürdistan’ın 4 parçasını selamladı. Anlı, Newroz alanından ilk selamı Şengalê gönderdi.
PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Hasekê ve Kobanê’de yaşamını yitiren savaşçıları ve halkları andı. Cephede olanların da Newroz’unu kutladı.
DTK Eşbaşkanı Selma Irmak’ın konuşmasının ardından Abdullah Öcalan’ın mesajı okundu. Mesajın Kürtçe’sini Pervin Buldan, Türkçesi’ni Sırrı Süreyya Önder okudu.
Öcalan’ın mesajının ardından Newroz kutlamasına, şarkılar ve halaylarla devam edildi.
diyarbakir_newroz_2015_2
diyarbakir_newroz_2015_1
Twitter: @KaplanCagdas
diyarbakir_newroz_2015_3
diyarbakir_newroz_2015_4
diyarbakir_newroz_2015_5
@kurdnewss
@kurdnewss
@LalawNa
@LalawNa
diyarbakir_newroz_2015_8
diyarbakir_newroz_2015_9
diyarbakir_newroz_2015_10
diyarbakir_newroz_2015_11
diyarbakir_newroz_2015_12
diyarbakir_newroz_2015_13
Sendika.Org-DİHA-MEDYA

Business News