HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Devlete kalkan eller kırılır" diyen Altınok'un içi rahat mı? (VİDEO)

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Savcıyı rehin alan 2 terörist için saat...

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Savcıyı rehin alan 2 terörist için saat 20.30 sularında operasyon başladı. Operasyonu gerçekleştirenler İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile ve 2 eylemciyi öldürdü. 



İstanbul Adliyesi'nde devam eden eylem sırasında saat 20.30 sularında adliye içinden bir patlama sesi geldi ve silah sesleri duyuldu. Operasyon başladı. Haberinin duyulmasından birkaç dakika sonra art arda patlama sesleri duyuldu.

Berkin Elvan soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yaptığı açıklamada 'Olayın kan dökülmeden çözülmesini istiyoruz. Görüşmeler devam ediyor. Şu an için herhangi bir sıkıntı yok' dedi. Ancak akşam saatlerinde polis operasyona başladı. Savcı Kiraz ve iki eylemci öldürüldü.

OLAYLARIN SEYRİ
Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Kiraz adliyedeki odasında DHKC tarafından rehin alındı. Berkin Elvan’ın babası ve müzakerecilerin çabaları sonuç vermedi. Son olarak sadece “Berkin’in katili polislerin adlarının açıklanması”nı talep eden eylemcilere polis operasyon düzenledi. Operasyonda savcı yaşamını yitirirken, DHKC eylemcileri ise yargısız infaz ile öldürüldü


22.59 Polislerin rehin eylemine yönelik operasyonunda yaralanan Savcı Mehmet Selim Kiraz, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Böylece İstanbul Emniyeti’nin “kurtarma” operasyonunda kurtulan olmadı.
21.42 İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Çağlayan Adliyesi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın yasağı olmasına karşın düzenlenen toplantıda Altınok, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını, iki eylemcinin ise “ölü olarak ele geçirildiğini” söyledi. Altınok, basın emekçilerinin soru talebini ise geri çevirdi.

Eylemin başladığı andan itibaren eylemcilerin üç kişi olduğu belirtilmiş, Halkın Sesi TV’nin açıklamasında da “3 arkadaşımız vurularak öldürüldü” denilmişti.
altinok
21.21 Basın yasağının olduğu rehin eylemi ile ilgili Başsavcılığın bir basın açıklaması yapacağı duyuruldu.
21.05 Halkın Sesi TV: “3 arkadaşımız vurularak öldürüldü”
21.01 Adliyede çatışma sona erdi. Binaya iki ambulans daha getirildi. Görgü tanıkları 50-100 el silah sesi ile iki patlama sesinin duyulduğunu aktarırken, avukatlar eylemcilerin sağ çıkmalarının güç olduğunu dile getirdi.
20.53 Görgü tanıkları savcının vurulmadığını, bayıldığını ve baygın olarak hastaneye kaldırıldığını ileri sürüyor. Bu sırada adliyeye ikinci bir ambulans geldi.
20.49 Çağlayan Adliyesi’nden hızla bir ambulans çıktı. Ambulansın yaralı savcıyı hastaneye götürdüğü belirtiliyor.
CBcZWoxWEAAYbzo
20.48 Halkın Sesi TV, üç DHKC militanının vurulduğunu, durumlarının ciddi olduğunu duyurdu.
20.45 Halkın Sesi TV, Savcı Mehmet Kiraz’ın yaralı olduğunun bilgisini geçti.
20.41 Çağlayan Adliyesi’nde çatışma halen sürüyor, silah sesleri yükseliyor.
20.38 Halkın Sesi TV: “Savcı vuruldu”
20.35 Adliyede ikinci bir patlama sesi geldi, çatışma sürüyor.
20.33 Özel TİM polislerinin adliye içerisinde operasyon başlattığı tahmin edilirken, eş zamanlı olarak adliye önünde bekleyen ve adalet isteyenlere polis saldırısı başladı.
20.32 Çağlayan Adliyesi’nden peş peşe silah sesleri geliyor.
20.28 Sağlık ekipleri ve olay yeri inceleme polisleri rehin eyleminin yapıldığı adliyenin 6. katına doğru çıkıyor.
20.27 Çağlayan Adliyesi’nden önce patlama sesi geldi, ardından silah sesleri yankılanmaya başladı.
20.26 Halkın Hukuk Bürosu: “Adliyede katliam hazırlığı yapılıyor. Tüm meslektaşlarımızı adliye önüne çağırıyoruz”
20.10 İBDA-C’ye yakın Adımlar Dergisi’ne yapılan saldırıyı üstlenen Halk Savunma Birliği, rehin eylemini gerçekleştiren DHKC’lilere bir zarar gelmesi halinde İstanbul’da iki ayrı polis noktasına yerleştirdikleri patlayıcıları patlatacaklarını duyurdu.
hsb_twitler
19.58 Halkın Hukuk Bürosu: “Müzakereyi yürütenler adliye dışına çıkartıldılar. İçeriye müdahale gelebilir.”
19.52 DİHA’ya konuşan eylemciler, soruşturma dosyasından Berkin Elvan’ın katili olduğunu düşündükleri üç polisin sicil numaralarını ilettiklerini, bu polislerin adlarının açıklanması için yarım saat süre verdiklerini duyurdu.
18.57 Halkın Hukuk Bürosu : “6. kat boşaltıldı. İçeride operasyon hazırlığı var. Ancak görüşmeler bitmedi.”
18.44 Görüşmeci heyette ÇHD’nin yeni yöneticileri Gökmen Yeşil, Şükriye Erden, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, İst. Barosu Başkanı Ümit Kocasakal bulunuyor. Heyet Başsavcılık’ta bekleyişte.  Savcının yargıç eşi de adliye içinde bekliyor. 20 kişilik bir grup adliye önünde oturma eylemi yapıyor. 
18.16 Eylemcilerin bilgi ve belge paylaştığı @umutbizde12345 isimli hesap ve Halkın Sesi Tv isimli hesap askıya alındı.
18.05: Halkın Hukuk Bürosu: Fotoğrafları yayınlanan şüphelilerin isimleri bildirildikten sonra diğer konularda pazarlık edebileceklerini bildirdiler.
18.00 DHKC eylemcileri MedNuce’ye konuştu: “Katilleri açıklayın, aksi halde savcıyı cezalandıracağız. Ya evet, ya hayır!”
17.50 Berkin’in babası Sami Elvan, eylemcilerin isteği üzerine eylemcilerle telefonda görüştü.
16.10 itibariyle Halkın Sesi TV sosyal medya hesabından Halk Cephesi imzası ile  Berkin Elvan için adalet isteyen devrimcileri Çağlayan Adliyesi önüne bekledikleri duyurusu yayımlandı. Bir süre sonra adliye önünde oturma eylemi başlatıldı. Eylemciler gözaltına alındı.

CBbd6syW4AENMqN
11018616_930076240359810_1500235233672115750_n
Berkin Elvan dosyası savcısı Mehmet Kiraz bugün (31 Mart) Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin alındı. Savcının rehin alınması eylemini üstlenen DHKC (Devrimci Halk Kurtuluş Cephesi), taleplerini belirterek 15.36’ya kadar gerçekleşmemesi halinde savcıyı öldüreceklerini açıkladı. Ancak müzakerelerin başlaması üzerine süre uzatıldı.
Savcıyı rehin alan DHKC, Berkin Elvan’ın katili olan polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunması, polislerin halk mahkemelerinde yargılanması, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle işten atılan, soruşturma açılan ve tutuklanan herkes hakkındaki suçlamaların kaldırılması, adliyeden güvenli şekilde ayrılmalarının sağlnaması ve oluşturulacak bir heyetle görüşme talep etti. Oluşacak heyetteki isimleri de açıklayan DHKC, heyette İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den (Çağdaş Hukukçular Derneği) bir avukat ve halk meclislerinden bir kişinin olmasını istedi.
Odanın bulunduğu koridor boşaltılırken, adliyeye Özel TİM ve takviye polis ekipleri çağrıldı. DHKC’nin rehin aldığı savcının görüntüleri sosyal medyada yaygınlaşmaya başladı.
Sami Elvan: Savcı bırakılsın
Hüseyin Aygün Twitter hesabından paylaştığı bilgide Sami Elvan’la görüştüğünü belirterek “Oğlum öldü ama başka biri ölmesin. Savcı serbest bırakılmalı. Kan kanla yıkanmaz. Berkin Elvan dosyasının savcısı Kiraz’ın rehin tutulması sona ermelidir, biz polislerin yargılanmasını ve adalet istiyoruz, intikam değil” dediğini yazdı.
DHKC’nin arabuluculuk heyetinde ismi yer alan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kendisinin henüz haberi olduğunu ifade ederek “İnsan hayatı için herşeyi yaparım” dedi. Listede ismi yer alan Ümit Kocasakal da adliyeye gelirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı.
Adliyede operasyon hazırlığı, basına yayın yasağı
Adliyenin tüm katları boşaltıldı. İçeride bulunanlar bir operasyon hazırlığı olduğunu söyledi. DHKC’nin taleplerinin yerine getirilmesi için verdiği süre dolmak üzereyken de basına yayın yasağı getirildi.
Adliye bahçesinde “Berkin Elvan ölümsüzüdür” sloganı atarak eylem yapan bir kişi gözaltına alındı.
Vali ve Emniyet müdürü açıklama yaparak savcının hala hayatta olduğunu müzakerelerin devam ettiğini söyledi.

Business News