HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KKTC'den, Akıncı'ya 'yamuk' diyen Kuzu'ya çok sert cevap: "Çirkin ve seviyesiz..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanını eleştirince AKP’li milletvekilleri de sıraya girdi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Ku...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanını eleştirince AKP’li milletvekilleri de sıraya girdi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yüzde 60.5 oyla seçilen Mustafa Akıncı için uygunsuz bir üslup kullanınca Akıncı da sert cevap verdi.
Kuzu, Akıncı’ya ”Belli ki sende yamukluk var. Rumları çok beğeniyorsa, gitsin Rum tarafında yaşasın” dedi. Akıncı ise, ”Çirkin bir üslupla, seçilmiş Cumhurbaşkanına ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkına hakaret edilmiştir” cevabını verdi.
”YAMUK” KRİZİ
Kuzu önceki gece bir TV kanalında Akıncı’yı hakarete varan üslupla eleştirdi ve ”Rum tarafı senin gelmeni istiyorsa, belli ki sende yamukluk var. Bu mantık çok yürümez. AB’yi bizi alırlar diye düşünüyorlarsa rüyasında görürler. Neye güvenip de bizimle kötü olmaya kalkıyor. İnsan bir defa haddini bilir. Sen Rum’dan önce bana yakın olmalısın” dedi.
Bunun üzerine KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kuzu’ya sert bir cevap verdi. Akıncı’nın ofisinden şu açıklama yapıldı:
”Burhan Kuzu’nun, bir TV haber kanalında yayınlanan programda, Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’ya yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu esefle öğrenilmiştir. Çok çirkin ve seviyesiz bir üslupla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkına hakaret etmiştir. Kıbrıs Türk halkı büyük çoğunlukla Sayın Cumhurbaşkanımızın hem şahsına, hem vizyonuna onay vermiştir. Herkesi Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı duymaya davet ediyoruz. Bunun yerine, hakaret yönüne gidilmesini esefle kınadığımızın bilinmesini istiyoruz”

Business News