EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP 3500 kişilik hile timi kurdu

Demirtaş AKP’nin başında AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun buluduğu 3500 kişilik “hile” timi kurduğunu söyledi. Demirtaş, Yük...

Demirtaş AKP’nin başında AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun buluduğu 3500 kişilik “hile” timi kurduğunu söyledi. Demirtaş, Yüksekova’da polis-askerin çatıştığına yönelik bilgiyi de araştırdıklarını belirtti

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin baraj altında kalması için AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başında bulunduğu 3 bin 500 kişilik bir ekibin “simülasyon” ve “seçim hilesi” çalışmaları yürüttüğünü belirterek, “Soylu il il dolaşarak bunların hazırlığını yapıyor. AKP genel merkezinde de ayrıca ekipleri var. Bunu spekülatif bir bilgi olarak söylemiyorum. Bu ekipte yer alan herkese nerede ne yapacığını, sandık hilelerinin nasıl yapılabileceği konusunda eğitim veriliyor” dedi. Demirtaş, Yüksekova’da yaklaşık 3 hafta önce bölgede yapılacak operasyona karşı çıkan asker ile emniyetin özel hareket timi arasında çatışma çıktığı iddiasıyla ilgili kendisine gelen bilgiler olduğunu ifade ederek, “Bunun gerçek olduğuna dair ciddi veriler var” açıklamasını yaptı.
Cumhuriyet’in haberine göre Demirtaş AKP’nin HDP’yi tehdit olarak gördüğünü barajı aşma durumunda matematiksel olarak AKP için tehdit oluşturduklarını belirterek “Tek kaygıları kendi iktidarlarıdır. Hem kendisini (Akdoğan), hem Başbakan, hem de Cumhurbaşkanı ‘Ne yapıp edip HDP’yi baraj altında bırakın’ talimatını açıkça vermiş oluyorlar” dedi.
Demirtaş, AKP’nin hile ekibi kurduğunu belirterek başında Süleyman soylunun olduğunu ve Soylu’nun il il dolaştığını söyledi. AKP Genel Merkezi’nde de bir ekip oluşturulduğuu söyleyen Demirtaş şu açıklamalarda bulundu:
Hile ekibi simülasyon çalışması yapıyor: (HDP’nin baraj altında kalması için AKP’nin ekip kurduğu iddiası) HDP’yi baraj altında bırakmak için kurulan ekibin içinde toplantılara katılan biri bize bunu aktardı; “Beni de o toplantılara dahil ediyorlar. Türkiye genelinde 3 bin 500 kişiden oluşan bir ekip. Başında da Süleyman Soylu var” Bunlar HDP’yi baraj altında bırakacak hile simülasyonları, senaryoları üzerinde çalışma yürütüp, örgütleme yapıyorlar.
Süleyman Soylu il il dolaşarak bunların hazırlığını yapıyor. AKP genel merkezinde de ayrıca ekipleri var. Ben de arkadaşlarımızı görevlendirdim. Ne tür hileler yapılacak bunların tedbirini almaya çalışacağız. Hem sandık başında yapılabilecek hileler, hem birleştirme tutanağı hazırlanırken, hem de YSK’da dijital ortam üzerinde birleştirilirken müdahele edilebilir. Bu bilgiyi veren kişi kimliğini deşifre etmek istemediği için başvuru yapamıyoruz.
Yüksekova iddiası
Yüksekova’da polisle askerin çatıştığı iddiası ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demirtaş, haber kamuoyuna yansımadan kendilerinin bu tür şeyler duyduğunu söyledi. Demirtaş şunları söyledi:
Bu haber daha kamuoyuna yansımadan ben de böyle bir şey duydum. Bunun gerçek olduğuna dair ciddi veriler var. Çünkü isimler var. Hatta yaralılardan bazılarının yattığı hastanelerin isimleri var. Bursa’da bile bir yaralının yattığı, tedavi gördüğü söyleniyor. Fakat hükümet bunun üstünü nasıl örter, nasıl kapatır? Bu meselenin üstüne gideceğiz. Nedir, neyin nesidir? Orada da Ağrı Diyadin’e benzer bir provokasyon girişimi mi oldu? Hükümetin bunların üstüne gitmesi lazım.

Business News