HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

KESK: 28-29 Mayıs’ta meydanlara, geleceğimize sahip çıkmaya!

Saray-AKP iktidarının gerici saldırılarına karşı laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi için KESK 28-29 Mayıs’ta sokağa çağırıyor. 9 ilde...

Saray-AKP iktidarının gerici saldırılarına karşı laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi için KESK 28-29 Mayıs’ta sokağa çağırıyor. 9 ilde yapılacak mitinglere Antalya, Trabzon ve Van’da yasak getirilirken, İstanbul’da kamu emekçileri İstiklal Caddesi’nde mitinge çağrı yaptı.


Saray-AKP iktidarının gerici saldırılarına, baskı, sürgün ve işten atmalara karşı KESK; laik eğitim, laik yaşam ve iş güvencesi için 28-29 Mayıs’ta sokağa çıkacak. Laik ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşamak için Türkiye halklarını 28-29 Mayıs mitinglerine çağıran KESK açıklamasında, “İktidarın kendi çıkarları için sürdürdüğü inanç istismarına yönelik girişimlerini boşa çıkarmak, gerçek anlamda laik ve demokratik bir ülkede barış içinde bir arada yaşamak için ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz! Baskı, Sürgün ve İşten Atmalara Karşı Alanlardayız!’ şiarıyla 28-29 Mayıs tarihlerinde 8 ilde bölgesel mitingler düzenleme kararı almış bulunuyoruz” dedi. Mitingler için hazırlıklar sürerken, üç ilde laiklik mitinglerine yasak getirildi.

‘Geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz’

İstanbul’da 26 Mayıs’ta Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen ve aralarında KESK Eş Başkanı Şaziye Köse ve KESK’e bağlı sendikaların MYK üyelerinin yer aldığı kamu emekçileri, İstanbul mitingine çağrı yaparak basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, “İktidarın kendileri gibi düşünmeyen herkesi hedef haline getirdiği bir dönemde laik eğitim ve laik yaşam mücadelesini yükseltmek, iş güvencemize sahip çıkmak, artan baskılara, soruşturma, sürgün ve cezalandırma girişimlerine boyun eğmeyeceğimizi göstermek için, KESK öncülüğünde 28-29 Mayıs’ta bölge mitingleri yapılacaktır. 81 ilin katılımıyla 9 merkezde yapılacak olan bölge mitinglerine eğitimin ve ülkenin gidişatından rahatsız olan tüm toplum kesimlerini katılmaya, gidişattan rahatsızlık duyan herkesi geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. İstanbul’da gerçekleşecek bölge mitingimiz 28 Mayıs’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda olacaktır” dedi.

Hüseyin Tosu’dan sonra söz alan KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, “Bugün itibariyle 81 il 9 bölgede yapmayı planladığımız ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İşgüvencemizden Vazgeçmeyeceğiz’ mitinglerimiz Antalya, Trabzon ve Van’da yasaklandı. KESK olarak bu yasakçı zihniyete karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kamu emekçileri İstiklal Cadesi’nde bildiri dağıtımı yaparak, İstanbul halkını Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge çağırdı.

Miting programları:

28 Mayıs 2016, Cumartesi

Ankara
Toplanma: 12.00 Kurtuluş Parkı, Miting: 13.00 “Kolej Meydanı”

İstanbul
Toplanma: 14.00 Bakırköy Hava İş Binası önü, Miting: 15.00 “Bakırköy Özgürlük Meydanı”

Adana
Toplanma: 16.00’da Mimar Sinan Kültür Merkezi, Miting: “Uğur Mumcu Meydanı”

Samsun
Miting: 12.30 “Cumhuriyet Meydanı”

İzmir
Toplanma: 15.00’da Cumhuriyet Meydanı, Miting: “Gündoğdu Meydanı”

29 Mayıs 2016, Pazar

Antalya
Toplanma: 13.00’da Aydın Kanza Parkı, Miting: “Cumhuriyet Meydanı”

Trabzon
Toplanma: 13.00’da Eski Tedaş önü, Miting: “Atatürk Alanı Meydan”

Van
Miting: 13.00’da “Kültür Kavşağı”

Diyarbakır

Miting: 15.00 “İstasyon Meydanı”

Business News