HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kızılay'daki "demokrasi bayramı"nda şeriat çağrıları ve zikir (VİDEO)

Ankara’nın “yasaklı” Kızılay Meydanı gerici-faşist kitlenin huzuruna sunuldu. “Milli iradenin adresi” denilen TBMM’ye birkaç yüz metre me...

Ankara’nın “yasaklı” Kızılay Meydanı gerici-faşist kitlenin huzuruna sunuldu. “Milli iradenin adresi” denilen TBMM’ye birkaç yüz metre mesafede “demokrasi bayramı” adı altındaki eylemde tekbirler getirildi, şeriat ve cihat çağrıları yapıldı ve zikir çekildi


Tayyip Erdoğan’ın ve AKP kurmaylarının kesintisiz sokağa çıkma çağrıları yaptığı, Saray-AKP iktidarının tüm kamu kurumlarını, yazılı-görsel-sosyal medya ağlarını, gerici-faşist örgütlülüklerini, polis teşkilatını ve sivil toplum kuruluşu adı altındaki iktidar güdümlü vakıflarını seferber ettiği, “TC Devleti” adı altında cep mesajlarının gönderildiği eylemler dün (16 Temmuz) ülkenin pek çok kentinde gerçekleşti.

“Darbenin halk direnişiyle bastırıldığı” savı ile gerçekleştirilen “demokrasi bayramı”, saldırı ve provokasyonlarla gerici-faşist bir militan kitle hareketine dönüştürülmeye çalışıldı. Pek çok noktada toplumsal muhalefetin direniş odakları, HDP il ve ilçe binaları ile Suriyeli sığınmacılar hedef alındı.



Ankara’nın “yasaklı” Kızılay Meydanı ise bu gerici-faşist kitlenin huzuruna sunuldu. “Milli irade”nin adresi olarak gösterilen TBMM’ye birkaç yüz metre mesafede gece boyunca süren eylemde tekbirler getirildi, şeriat ve cihat çağrıları yapıldı ve son olarak zikir çekildi. O anlar kameralarca kaydedildi.

Business News