Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

SON EKLENENLER

latest

MEB Orta Öğretim Genel Müdürü Ercan Türk yalan söylüyor: YENİ SINAV SİSTEMİNİN ALTINDA KALDILAR! İşte tepkiler!

LGS sonuçlarına öğrencilerden tepkiler: Amacınız imam hatipleri doldurmak ve eğitimden soğutmak Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının a...

LGS sonuçlarına öğrencilerden tepkiler: Amacınız imam hatipleri doldurmak ve eğitimden soğutmak
Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından çoğu öğrenci, tercih ettiği okullara yerleşememekten şikâyetçi…


Ortalaması yüksek olduğu hâlde tercih ettikleri okula yerleştirilmeyen ve kendilerinden düşük puanlı öğrencilerin o okullara yerleştirildiğini söyleyen öğrenciler, sisteme tepkilerini Twitter hesapları üzerinden paylaşıyor.

Liselere yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitesi olan "www.meb.gov.tr" adresinden açıklandı.

BU ARADA HABER tÜRK'E KONUŞAN ORTA ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRÜ ERCAN TÜRK, SİSTEMİN İYİ İŞLEDİĞİNİ VE OLUMLU SONUÇLAR ALINDIĞINI BELİRTEREK, İLK ANDAKİ HEYECAN ATLATILDIĞINDA BU OLUMLU SONUÇLAR DAHA İYİ GÖRÜLECEK VE ANLAŞILACAKTIR DEDİ.

Sonuçlara göre yerel yerleştirmelerde 224 bin 950 kontenjanlı İmam Hatip liselerinde 107 bin 288 kontenjan boş kaldı. Yerel yerleştirme rakamlarına göre 1 milyon 141 bin 318 kontenjana 798 bin 926 öğrenci yerleşti; 342 bin 392 kontenjan boş kaldı. Anadolu liselerinde boş kalan kontenjanın sadece 21 bin 070 olması, öğrencilerin ağırlıklı olarak İmam Hatip ve Anadolu Meslek Programı liseleri yerine Anadolu liselerini tercih ettiğini ortaya koydu.

'HAKSIZLIĞIN SORUMLUSU ÇOCUKLAR DEĞİL, SİSTEM'

Okul ve Sınav puanı yüksek olmasına rağmen ikâmete dayalı yerel yerleştirme sistemi yüzünden istediği okullara yerleşemeyen öğrenciler, sosyal medya hesaplarında tepkilerini dile getirmeyi sürdürürken Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Aydoğan, öğrencilerin tercih ettiği okullara gidememesinin sorumlusunun sistemi yaratanlar olduğunun altını çizerek şunları söyledi:


Sınav puanı ve okul puanı yüksek olmasına rağmen yerel yerleştirmede 'adres' esas alındığı için 'tercih ettiği' okullara yerleşememiş öğrenciler var.
Yaşatılan bu haksızlığın sorumluları çocuklar değil, bu sistemi yaratanlardır.

Öğrenci ve velilerin sosyal medyadan gösterdiği bazı tepkiler ise şu şekilde:

Çocukların sınav stresini ortadan kaldıracağız diye yola çıkıp 97 ortalamalı bir çocuğu hıçkıra hıçkıra ben okumayacagım hocam noktasına getiren ve daha bahsetmediğim yeni sistemin mağduru çocukların vebalini kim ödeyecek?
Okul ortalaması 95 olan bir öğrenci nasıl hiçbir liseye yerleşemez?! Bu çocukların psikolojisiyle daha ne kadar oynanacak!!
En azından bir yere yerleştim diye sevincek gücüm kalmadı . Görür görmez ağlamaya başladım . Sağolun hayatımı kararttığınız için . Benim uyuyamadığım ders çalıştığım geceler kabus olsun size . Diyecek bir şeyim yok . Sadece yastığa başınızı koyarken vicdan azabı cekin .
benim ortalamam 97 iken 4.tercihim olan meslek lisesine yerlestirilmem,ama ortalamasi 80 olanin anadolu lisesine yerlestirilmesi... amaciniz imam hatipleri doldurmak bir de egitimden sogutmak.Vicdan yoksunları!

İŞÇİ GÜNLÜĞÜ