HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

COP, BİBER GAZI, PLASTİK MERMİ, TAZYİKLİ SU, 47 GÖZALTI... CUMARTESİ ANNELERİ'NİN 700. BULUŞMASINDA POLİS TERÖRÜ! EMİR SOYLU'DAN! (Video)

23 yıldır Galatasaray Meydanı’nda gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin 700. buluşması İçişleri Baka...

23 yıldır Galatasaray Meydanı’nda gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin 700. buluşması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emri ile yasaklandı. Meydanı ablukaya alan polis kayıp yakınlarına biber gazı, plastik mermi ve tazyikli suyla defalarca saldırdı. Kayıp yakınları, adalet arayanlar ve milletvekilleri saldırılara direndi. Yaklaşık 2,5 saat süren direnişte 47 kişi gözaltına alındı...


23 yıldır gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapacağı 700’üncü hafta eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Alana giden görevlilere oturma eyleminin yasaklandığını belirten polis, görevlileri alandan çıkarttı.

Yasak kararının duyurulmasının ardından İçişleri Bakanı’nı arayan Sezgin Tanrıkulu eylemin bizzat Süleyman Soylu’nun emriyle yasaklandığını belirtti.


Kayıp yakınları gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri ise yasaklama kararına karşın eylemde ısrarcı olup oturma eylemi yapmak isteyince polis saldırısı başladı. İlk saldırıda aralarında kayıp yakınları Maside Ocak, Besna Tosun, Ali Ocak, Hasan Karakoç, Sebla Arcan, Gamze Elvan, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve DİSK Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek’in de olduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

Saldırıda gözaltına alınan 82 yaşındaki Emine Ocak ise tepkiler sonrasında serbest bırakıldı.


Saatler süren direniş

Adalet arayanlar polis saldırına karşı direnişe geçti. İstiklal Caddesi, bağlı sokaklar ve cadde üzerindeki pasajlardan, polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermilerle yaptığı saldırılara karşın “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Katiller halka hesap verecek”, “Hak hukuk adalet” sloganları eksilmedi. CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı’ndan da polis saldırısı ve direniş boyunca kayıp yakınlarının 700. buluşma için söylediği “Beni Bul Anne” şarkısı çalındı.

Cumartesi Anneleri, saldırıların ardından polis barikatının önünde yaptığı açıklamada adalet arayışlarını tüm saldırılara karşın ısrarla sürdüreceklerini söyledi, gözaltına alınan arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını istedi.

Avukatlar, saldırılar sonucunda toplam 47 kişinin gözaltına alındığını ve Vatan Emniyet’e götürüldüğünü aktardı.


Polis, kayıp yakınlarıyla sınırlı kalmadı: HDP ve CHP’li vekillere saldırdı, Paylan’ın boğazını sıktı

Cumartesi Anneleri’nin adalet arayışının 700. haftasında Süleyman Soylu’nun emriyle polis, İstiklal Caddesi’nde kayıp yakınlarına ve adalet arayanlara defalarca saldırdı. Saldırıda HDP ve CHP milletvekilleri de hedef oldu. Saldırıyı durdurmak için kayıp yakınlarıyla birlikte TOMA’nın önünde oturma eylemine geçen vekillere saldıran polis, gözaltıları engellemeye çalışan Garo Paylan’ın boğazını sıktı.


Muhabire, görevi sırasında gazlı mermili saldırı

İstanbul Beyoğlu'nda Cumartesi Anneleri için düzenlenen eylemi takip eden DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya, röportaj yaptığı sırada, bir polis memurunun ateşlediği tabancadan çıkan gazlı mermilerin hedefi oldu. Kaya, bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı.

Cumartesi Anneleri’nin İstiklal Caddesi’nde 700'üncü kez düzenlediği eylem sırasında görevini yapan DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya, polisin gazlı mermisinin hedefi oldu. Eyleme müdahale sürerken, görevini yapan, röportajlar gerçekleştiren DHA muhabiri Özgür Deniz Kaya'ya doğru, bir polis memuru, hedef gözeterek gazlı mermi atan tabancasını peş peşe ateşledi. Kaya, sağ bacağına isabet eden 2 gazlı mermi ile yaralandı.

DHA Muhabiri Kaya, olay sonrası yaptığı açıklamada, "Bir milletvekili ile röportaj yapıyordum. Bu esnada bana doğru yönelen çok sayıda mermi sesleri duydum. İki tanesi de sağ bacağıma isabet etti" dedi.

Gazeteci Kaya, olay sonrasında gittiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden darp raporu da aldı.


Polisten vekillere sert müdahale: Haddinizi aşmayın!

Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları 700. hafta oturma eylemine müdahale eden polis, eyleme destek veren CHP ve HDP'lilere sert müdahalede bulundu. Polis amiri, "Size bu talimatı veren eşkıya' diyen HDP milletvekili Ahmet Şık'a 'Haddinizi aşmayın' diye çıkıştı.

Cumartesi Anneleri 'nin 700. haftasına gelen oturma eylemi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklandı.Yasak kararı ile polis, Galatasaray Meydanı'nı ablukaya aldı ve alana girmek isteyenleri gözaltına aldı.


VEKİLLERE SERT MÜDAHALE

Polisler kendilerine verilen talimatla kitleye biber gazı ve copla müdahale ettiler. Atyrıca, çevredeki pasajlara sığınan vatandaşlar da biber gazından nasibini aldı. Öte yandan eyleme destek veren CHP 'li Sezin Tanrıkulu, Ali Şeker ve Onursal Adıgüzel'in yanı sıra HDP'li Ahmet Şık , Garo Paylan, Hüda Kaya, Pervin Buldan ve Erkan Baş gibi vekillere de zaman zaman sert müdahalede bulundu.

Oturma eylemi yapan vekillere müdahale eden polis , HDP'li Garo Paylan'ı da boynunu sıkarak yere yatırmaya çalıştı.

Vekillerle polis amirleri zaman zaman karşı karşıya gelirken, vatandaşlar "Bunları AKP'li vekillere yapabilir misiniz' diyerek tepki gösterdiler.


POLİSTEN ŞIK'A: HADDİNİZİ AŞMAYIN

Polis amiri, müdahale için "Bu emir kanunsuz. Size bu talimatı veren eşkıya" diyerek İçişleri Bakanı Süleymen Soylu'ya tepki gösterdi. Polis amiri ise HDP Milletvekili Şık'a "Ben haddimi aşmıyorum, size Sayın Vekilim diyorum. Siz de haddinizi aşmayın" diye çıkıştı.

Cumartesi Anneleri 'nin 700. haftasına gelen oturma eylemi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yasaklandı.Yasak kararı ile polis, Galatasaray Meydanı'nı ablukaya aldı ve alana girmek isteyenleri gözaltına aldı.

Business News