HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bugün itibariyle zincir marketler ve tekel bayileri içki satışı yapıyor. Ancak polisin baskısı da artıyor...

AKP iktidarının hukuksuz içki satışı yasağı tepkilerin ardından fiilen kalkmış oldu. Bugün itibariyle zincir marketler ve tekel bayileri içk...

AKP iktidarının hukuksuz içki satışı yasağı tepkilerin ardından fiilen kalkmış oldu. Bugün itibariyle zincir marketler ve tekel bayileri içki satışı yapıyor. Ancak polisin baskısı da artıyor...


AKP iktidarının 17 günlük alkollü içki satışı yasağı kararı, yasağın ilk gününde fiilen kalkmış oldu.

Hem zincir marketler hem tekel bayileri bugün itibariyle içki satışı yapıyor.

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş yaptığı açıklamada, "Tekel bayilerinde ve marketlerde bugün itibariyle içki satışı yapılıyor, herhangi bir engelleme girişimi de yok. Yasak kalktı diyebiliriz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "tam kapanma" kararının ardından "Alkol yasağından rahatsız değilim. Daha önce de yapıldı" demişti.

Polis baskısı başladı

Hukuksuz yasak tanınmayınca polis baskısı devreye sokuldu. Tokat'ta bir tekel bayisinin içkilerinin üzeri polis baskısı sonrası perdeyle kapatıldı.

Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı yeni açıklamada, "Şu anda tekel bayilerini kapatmaya zorluyorlar, hatta kapattırıyorlar. Zincir marketlerde alkol satışı serbest, küçük esnaf tekel bayilerine baskı var. TESK başkanı Bendevi Palandöken dün açıklama yaptı 'satış yapacağız' diye, binlerce esnafın başkanı o konuşmaya istinaden yasak yoktur" dedi.

Bakanlık 'açık' konuşamıyor, üstü kapalı tehdit ediyor! İçişleri Bakanlığı, kısıtlama kararlarına ilişkin bir açıklama yaptı...

Açıklamada üstü kapalı bir üslup kullanılırken, "hangi açıklamalara itibar edilmemesi" gerektiği konusunda bir ifade kullanmadan kısıtlamalara ilişkin resmi açıklamaların dikkate alınması talep edildi. Açıklamada, yine kimin hedef alındığı açıkça belirtilmeden "hukuki müracat başlatılacağı" belirtildi.

Bakanlığın söz konusu açıklamasının içki satışı yasağının fiilen sona ermesine ilişkin olduğu belirtiliyor.

Polis tekel bayisindeki içki reyonunu çarşafla kapattırdı! Tokat'ta bir tekel bayisindeki içki reyonu çarşafla kapatıldı...

Alkollü içki satışı yasağı kararı "tam kapanma"nın ilk gününde fiilen kalktı. Hem zincir marketler hem tekel bayileri bugün itibariyle içki satışı yapmaya başladı.

Tele1'de yer alan habere göre ise Tokat'ın Niksar ilçesinde bulunan bir bayiye giden polis içki reyonunun üzerini çarşaflarla kapattırdı. 

Ürünlerini perdeyle kapattığını anlatan esnaf "Biraz önce polis memuru arkadaşlar geldi 'Buralara perde çekeceksiniz' dedi. Vergisini ödüyoruz devlete ama yasak" dedi.

'155'i arayın isterseniz'

Konuyla ilgili soL'a konuşan ve ismini paylaşmayan Niksar Kaymakamlığı yetkilisi olayla ilgili bilgisi olmadığını ve "155'i aramamızı" istedi.

Polisin böyle bir yetkisi olup olmadığını sorduğumuz yetkili, "Olaydan da yasaktan haberim yok, 155'i arayın isterseniz" dedi.

İçişleri Bakanlığı'ndan üstü kapalı 'yasak' açıklaması: 'İtibar edilmemeli...' İçişleri Bakanlığı, kısıtlama kararlarına ilişkin üstü kapalı bir açıklama yaptı...

İçişleri Bakanlığı, kısıtlama kararlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada üstü kapalı bir üslup kullanılırken, "hangi açıklamalara itibar edilmemesi" gerektiği konusunda bir ifade kullanmadan kısıtlamalara ilişkin resmi açıklamaların dikkate alınması talep edildi. Açıklamada, yine kimin hedef alındığı açıkça belirtilmeden "hukuki müracat başlatılacağı" belirtildi.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:



Business News