HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Erdoğan'ın da katıldığı bir törende Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okuyan Mustafa Demirkan bu kez de Ali Erbaş'la törendeydi!

Ali Erbaş, Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyup hakaret eden Demirkan'la 'icazet' törenine katıldı! Ayasofya’da ismini anm...

Ali Erbaş, Ayasofya'da Atatürk'e lanet okuyup hakaret eden Demirkan'la 'icazet' törenine katıldı! Ayasofya’da ismini anmadan Atatürk’e hakaret edip lanet okuyan 'Reisül-Kurra vekili' Mustafa Demirkan, Gölcük'te Kuran Kursu icazet törenini yönetti. Törene Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da katıldı...


Geçen yıl Ayasofya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir törende Mustafa Kemal Atatürk'a lanet okuyan Mustafa Demirkan, dün Gölcük Hicret Erkek Hafızlık Kur’an Kursu icazet törenine katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da bulunduğu icazet törenine Demirkıran ‘Reisul Kurra’ sıfatı ile katıldı. Erbaş, hafızlık duası okuyan Demikıran'ın arkasında durdu.

28 Mayıs 2021’de Ayasofya’da düzenlenen “İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni’nde konuşan 'Reisül-Kurra vekili' Mustafa Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef aldı. Demirkan “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” dedi. Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusu yapıldı.


BAHÇELİ DE ELEŞTİRDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli de 1 Haziran 2021'de yaptığı grup toplantısında Mustafa Demirkan'ı eleştirmişti. Bahçeli, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük lafı cimi yok Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. Suyu bulandıran bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin Türkiye'nin huzuruyla oynamaları provokasyondur. Bunlar iyi araştırılmalıdır, maksatları derinlemesine tahlil edilmelidir. Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir" diye konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ise Demirkan hakkında disiplin sürecinin işletilip işletilmediğine ilişkin bir başvuru üzerine, “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla bağı kalmadığını ve yapılacak işlem yok” yanıtını vermişti.

REİSÜL-KURRA NE DEMEK?

Diyanet, Osmanlı’dan itibaren var olan Reisül-Kurra makamına, yayımladığı “Reisül-Kurra’lık Yönergesi” ile resmiyet kazandırmıştı. Yönergeye göre, Türkiye’deki bütün hafız ve kurra hafızların başı olan Reisül-Kurra, Diyanet’e bağlı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı kararı ve Diyanet İşleri Başkanı onayı ile seçiliyor.

Business News