HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Datça'dan sonra şimdi de Çeşme: Alevler İzmir-Çeşme otoyoluna indi! (VİDEO)

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle Zeytineli mevkiine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne...


İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangın, rüzgârın da etkisiyle Zeytineli mevkiine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı.

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'ndeki Kutlu Aktaş Barajı yanında bulunan makilikte başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Zeytineli mevkiine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 helikopter ve 4 uçak ile havadan, 30 arazöz ile karadan bölgede alevlere müdahale sürüyor. İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı. Sürücüler, Zeytinler gişelerinden eski İzmir-Çeşme yoluna yönlendirilmeye başlandı.


TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yangınla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını belirten bir paylaşım yapan Başkan Soyer daha sonra, "Çeşme Otoyolu'nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgârın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik" yazılı ikinci bir paylaşımda daha bulundu.


7 KİŞİ GÖZALTINDA

Ekipler yangının ormanlık alana sıçramaması için çalışmasını sürdürürken, ilçedeki bir çiftlikte işçilerin kaynak yaptığı sırada çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu öne sürüldü. İddiaya ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

Ovacık Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın bölgelerde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangının evlere sıçramaması için önlem aldı.

SETUR BÖLGESİNDEKİ ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI

Akşam saatlerinde Ovacık Mahallesi Sertur bölgesindeki alevlerin kontrol altına alındığı duyuruldu. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle alevler yerleşim alanlarını da etkiledi. Soğutma çalışmalarına başlandığı ifade edilirken, farklı alanlarda çıkan yangınlarla ilgili çalışmalar ise devam ediyor. (DUVAR)

Business News