HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İŞÇİ SINIFI, EMEKÇİ HALK, GENÇLİK... TÜRKİYE 1 MAYIS'TA ALANLARDA! (VİDEO)

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin çağrısıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 1 Mayıs mitingine on binler katılıyor... İstanbul...

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin çağrısıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen 1 Mayıs mitingine on binler katılıyor...


İstanbul’da 1 Mayıs mitinginin bu yılki adresi de Maltepe Etkinlik Alanı. Emek örgütleri ve sol yelpazenin tüm renkleri DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB’nin çağrısıyla Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen 1 Mayıs mitingi için iki ayrı yürüyüş kolunda toplanarak yürüyüşe geçti.

Kartal yönündeki kortejin başında DİSK, TMMOB ve Türk Diş Hekimleri Birliği, İdealtepe yönünde ise KESK ve TTB bulunuyor.

Pankartlarda yaşam pahalılığına, sefalet ücreti dayatmasına, baskılara, savaşa, gericiliğe, kadın düşmanlığına tepkiler yer alırken birlikte mücadele çağrıları öne çıktı.


1 Mayıs alanından vazgeçmediler: Taksim çevresinde 1 Mayıs eylemleri

Çok sayıda demokratik kitle örgütü, siyasi parti ve sendika 1 Mayıs'ta Taksim yasağını tanımayarak Taksim çevresinde eylemler yapıyor


1 Mayıs’ta Taksim’in yasaklanmasına karşı çok sayıda sendika, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü Taksim çevresinde eylemler yapıyor. Taksim’e çıkan bütün yollar polis tarafından ablukaya alınmış durumda. Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs alanı olduğunu söyleyip Taksim’e yürüyenlere ise polis saldırdı.

Taksim çevresindeki eylemlerde polis basının da çekim yapmasına engel oldu.


Dakika dakika Taksim eylemleri:

12.00: Devrimci Çözüm Dergisi okurları, Taksim’e yürürken Elmadağ’da darp edilerek gözaltına alındı. Polis elleri tutulan eylemciye yumruk attı

10.13: Taksim’e çıkmaya çalışan Toplumsal Özgürlük Partisi üyeleri polis tarafından gözaltına alındı.

10.04: 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen Halkevleri üyeleri, “Söz, yetki, karar iktidar halka” pankartıyla gözaltına alındı. Yaklaşık 30 gazetecinin görüntü alınması polisler tarafından engellendi.

10.01: Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Beşiktaş’tan Taksim’e yürürken gözaltına alındı.


09.37: Umut-Sen üyelerine Beşiktaş’tan Taksim’ yürürken Ihlamurdere Sokağı’nda polis saldırdı. ‘Taksim halka kapatılamaz’ diyen 20’ye yakın Umut-Sen üyesi gözaltına alındı.

09.18: Taksim’e yürüyen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyelerine İmam Adnan Sokak’ta polis saldırdı. “Meydanları halka kapatanlara karşı Taksim’e yürüyoruz. And olsun ki biz kazanacağız” diyen 10 Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi gözaltına alındı.

08.14: Taksim’e yürüyen Öğrenci Kolektifleri ve Üniversiteli Feminist Kolektif’e Ergenekon Caddesi’nde polis saldırdı. “Yiyenden, yıkandan, katledenden hesabı üniversiteliler soracak” diyen üniversiteliler gözaltına alındı.

08.05: Elmadağ’dan Taksim’e yürüyen İnşaat-İş ve DİSK/Enerji-Sen üye ve yöneticilerine polis saldırdı. Enerj-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, kurucu Genel Başkanı Kamil Kartal, İnşaat-İş Genel Sekreteri Yunus Özgür, Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider ve İnşaat-İş üyesi bir işçi gözaltına alındı.

07.39: Elmadağ tarafından Taksim’e yürüyen Mücadele Birliği’ne polis saldırdı. Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs alanı olduğunu söyleyen Mücadele Birliği üyeleri gözaltına alındı.


Sarıgazi’de 1 Mayıs eylemine polis saldırdı, 2 kişi gözaltına alındı: “1 Mayıs meşrudur!”

Sarıgazi'de yapılmak istenen 1 Mayıs eylemine polis saldırdı, 2 kişi gözaltına alındı!

Sarıgazi’de Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi’nin çağrısıyla yapılan eyleme polis saldırdı. 1’i Sarıgazi Halkevi yöneticisi, 2 kişi gözaltına alındı.

Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi’nin “Haramilerin saltanatını yıkacağız, bekle zafer şarkılarıyla geçişimizi” başlığıyla yaptığı çağrı Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı.

Gözaltıların ardından bir araya gelen Sarıgazililer, “Kurtuluş yok tek başına, yap hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attı.


Ankara 1 Mayıs’ı: Emek bizim, gelecek bizim!

Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları için sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu önünde bir araya geldi. Tandoğan Meydanı'na yürüyüş birazdan başlayacak


Ankara 1 Mayıs’ı: Emek bizim, gelecek bizim

Ankara’da 1 Mayıs kutlamaları için sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Atatürk Kültür Merkezi Metro İstasyonu önünde bir araya geldi. Polis keyfi şekilde alana ses cihazlarını almadı.

Türk-İş Ankara’da yine katılmadı ancak Türk-İş’e bağlı TÜMTİS, Tez Koop-İş, Harb-İş ve Petrol-İş alanda yerini aldı. (SENDİKA.ORG)

Business News