HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İsrail Han Yunus’ta okul ve cami vurdu: En az 50 kişi yaşamını yitirdi!

İsrail savaş uçakları bugün Han Yunus’un doğusu ve kuzeydoğusu ile Gazze’yi vurdu. Okul, hastane ve mülteci kamplarına yönelik hava saldırıl...


İsrail savaş uçakları bugün Han Yunus’un doğusu ve kuzeydoğusu ile Gazze’yi vurdu. Okul, hastane ve mülteci kamplarına yönelik hava saldırılarında en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği söyleniyor...

Filistin’de Aksa Tufanı Operasyonu’yla başlayan çatışmalar 60. gününde. İsrail savaş uçakları bugün Han Yunus’un doğusu ve kuzeydoğusu ile Gazze’yi vurdu. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana en az 15 bin 899, Batı Şeria’da 250 Filistinli öldürüldü. İsrail’de ise resmi ölü sayısı 1200 civarında. İsrail güçleri gece boyunca Cenin, Ramallah ve Beytüllahim’e baskın düzenleyerek en az bir Filistinliyi öldürdü.

Hafta sonundan beri devam eden hava saldırısı internet altyapısına da zarar verdiği için bilgi akşında aksamalar meydana geliyor. Filistin Kızılayı, İsrail saldırıları sırasında Gazze’de telekomünikasyon hizmetlerinin kesilmesinin ardından ekipleriyle irtibatının kesildiğini açıkladı. Bölgedeki internet bağlantıları bu sabah kısmen yeniden sağlandı.

Han Yunus’a bombardıman

İsrail savaş uçakları Han Yunus’ta yerinden edilmiş ailelerin barındığı bir okulu ve Kamal Adwan hastanesini vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü’nün Kamal Adwan Hastanesi içinden El Cezire’ye yaptığı açıklamaya göre hastane İsrail’in top ateşleri ve hava saldırılarının hedefinde. Hastanenin Gazze’nin kuzeyinde faaliyette olan son sağlık tesisi olduğu ifade ediliyor. Filistin haber ajansı Wafa, İsrail’in Gazze’nin merkezindeki Nuseirat mülteci kampına ve Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’a düzenlediği saldırılarda en az 50 kişinin öldüğünü bildirdi.

Kara saldırıları yoğunlaşıyor

Gazze’nin kuzeyinde İsrail’in kara saldırıları yoğunlaşırken İsrail’in asker kaybı da artıyor. Filistinli savaşçılar ile İsrail askerleri arasındaki şiddetli çatışmalar Gazze ve Han Yunus’un dış mahallelerinde devam ediyor. Dün üç İsrail askeri öldü ve bir ayı aşkın süredir devam eden kara operasyonlarında ölen asker sayısı 80’e yükseldi. (Middle East Eye - El Cezire)

Business News