HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP'li Rektör Nükhet Hotar'la ilgili habere erişim engeli

AKP'nin kurucuları arasında yer alan, partide uzun yıllar genel başkan yardımcılığı yapan DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, tartışmalı atamaları...


AKP'nin kurucuları arasında yer alan, partide uzun yıllar genel başkan yardımcılığı yapan DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, tartışmalı atamalarına yer verilen habere erişim engeli kararı aldırdı.

14 yıl boyunca AKP'de genel başkan yardımcılığı görevi yapan, 22., 23., 25. ve 26. dönem AKP İzmir Milletvekili Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Nükhet Hotar, 2018'den bu yana görev yaptığı üniversitede tartışmalı kararlara imza atmıştı.


Atamaları gündem olan Hotar'la ilgili usulsüzlük iddiaları geçtiğimiz Eylül ayında Meclis'e de taşınmıştı. CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde Hotar'ın göreve geldiği 2018 Temmuz ayından bugüne kadar, idari görevi bulunan personel hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na karşı kaç tane ihbar, şikayet ve savcılık ceza soruşturması talebinde bulunulduğunu ve bunların kaçında ceza verildiğini sormuştu. Gökçen, bakandan disiplin soruşturmalarının ve bunların nasıl sonuçlandığının bilgisini de talep etmişti.


Son zamanlarda dışarıdan yaptığı atamalar üniversitede usulsüzlük iddialarını yeniden gündeme getirirken, soL'un konuyla ilgili haberine erişim engeli getirildi.

Kararda, İzmir’de "FETÖ Borsası" olarak adlandırılan yapının silahlı kanadını yönettiği söylenen, çok sayıda kişiden tehditle para aldıkları ve bazılarına silahlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle hakkında dava açılan Serkan Kurtuluş'un iddialarına yer verdiğimiz haberdeki "FETÖ borsası" ifadesinin Hotar'ı "zan altında bıraktığı" ifade edildi. (SOL.ORG)

Business News