HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ankara Üniversitesi’nde ‘İnek Bayramı’nın sansürlenmesine tepki: “İnek Bayramı 18 temsilcinin değil, tüm tüllabındır”

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, geleneksel İnek Bayramına dair yasakçı müdahaleleri ile korjeti, konseri yasakladı...


Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, geleneksel İnek Bayramına dair yasakçı müdahaleleri ile korjeti, konseri yasakladı; bayram haftasonuna alınırken dışarından katılım da yasaklandı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı, SBF’nin geleneksel İnek Bayramı kutlamalarına dair, kortej oluşturulmaması, konserin yasaklanması, inek duası okunmaması, bayramın haftasonuna alınması ve dışarıdan katılımın yasaklanması kararını aldığını duyurdu.

SBF öğrencilerinin yıllık çıkardığı mizah dergisi olan Kazgan sosyal medya hesabından açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Kazgan; “İnek Bayramı dekanlık tarafından düzenlenebilecek veya tüllabın kararından bağımsız olarak sadece ferman temsilcileri ve Festival Komitesi’nin inisiyatifine bırakılacak bir bayram değildir. İnek Bayramı yalnızca 18 temsilcinin geleneği değil tüm tüllabındır” dedi.

Kazgan’ın yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

4-5 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan İnek Bayramı’na ilişkin dekanlık tarafından alınan bazı kararlar şunlardır: İnek duasının ve çamurun yasaklanması, kortejin yasaklanması, Aziz Köklü’nün bayram sırasında açılmaması, hafta sonu olması ve fakülte dışında kapatılması… Şu an gelinen noktada İnek Bayramı’nın içi dekanlık tarafından boşaltılmaya çalışılmaktadır. İnek Bayramı’nın önemli bir bileşeni olan Kazgan, yönetim tarafından hiçbir şekilde tanınmamaktadır. Temsilciler toplantısında çıkan karara göre Politika ve Ekonomi bölümü temsilcileri haricinde diğer temsilciler Kazgan’ın dışta bırakıldığı ve sadece fermanlarının okunduğu bir bayram senaryosunu kabul etmişlerdir. Ancak bir Kazgan olarak bunun bir İnek Bayramı olmadığını biliyor ve alınan kararları kabul etmiyoruz. İnek Bayramı dekanlık tarafından düzenlenebilecek veya tüllabın kararından bağımsız olarak sadece ferman temsilcileri ve Festival Komitesi’nin inisiyatifine bırakılacak bir bayram değildir. İnek Bayramı yalnızca 18 temsilcinin geleneği değil tüm tüllabındır. (SENDİKA.ORG) (TÜLLAB: Talebe kelimesinin çoğulu. mülkiye öğrencileri için kullanılır)

Business News