HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Teleferik kazasıyla ilgili yeni gelişme: Kepez Belediye Başkanı, eski AKP'li yeni CHP'li Mesut Kocagöz tutuklandı!

Antalya’da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik kazası ile ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, taksirle adam öldürmek ve birden f...


Antalya’da 1 kişinin yaşamını yitirdiği teleferik kazası ile ilgili Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, taksirle adam öldürmek ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 yurttaş hayatını kaybetti, 2’si çocuk 7 kişi yaralanmıştı.

12 Nisan Cuma günü Antalya'nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir şirketine ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde sefer halinde olan teleferikte kabinlerden biri düştü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Trafik kabinin düştüğü ve can aldığı kazada 54 yaşındaki Memiş Gümüş hayatını kaybetti. Kabinden düşen 7 yaralı yurttaşın tedavi altına alındı.

MESUT KOCAGÖZ

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Teleferik kazası ile ilgili dönemin ANET Genel Müdürü olan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ifadesi alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme taksirle adam öldürmek ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla e Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz tutuklandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X (Twitter) hesabında konuya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yaptı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Tunç, şunlar kaydetti: 

"Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde faaliyet gösteren Sarısu-Tünektepe teleferik hattındaki teleferik direğinin kırılarak seyir halindeki kabinlerden birinin düşmesi sonucu 1 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 17 vatandaşımızın yaralandığı ve kabinlerde mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarıldığı olayla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli soruşturma kapsamında; 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılmış ve ön rapor hazırlanmıştır. Soruşturma kapsamında uzman bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve beyanları ile şüpheli savunmaları birlikte değerlendirilmiş olup, gözaltına alınan teleferik hattını işleten firma ile teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 14 şüpheliden 5’i tutuklanmış, 8 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi de serbest bırakılmıştır. Hepimizi üzen olayla ilgili adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle sürdürülmektedir." (CUMHURİYET)


ANET’i yöneten eski AKP'li yeni CHP Kepez başkanının seçim vaadi teleferikmiş...

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe arasındaki teleferik hattında yaşanan kaza bayramı yasa boğdu.

Teleferik direğinin devrilmesi sonucu yaşanan kazada düşen kabinde 1 vatandaş yaşamını yitirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece boyunca süren kurtarma çalışmalarının ardından yaptığı açıklamada saat 10.00 itibari ile 16 kabindeki 128 vatandaşın tahliye edildiğini, 8 kabindeki tahliye çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Kazanın ardından, teleferiği işleten Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET’in 2019-2023 arası yöneticiliğini yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e yönelik eleştiriler gündeme geldi. CHP’den Kepez Belediye Başkanı seçilen Kocagöz’ün seçim vaatleri arasında ‘Teleferik Kepez’ adını taşıyan bir projesi olduğu da ortaya çıktı.

AKP’li Menderes Türel tarafından Şubat 2017’de açılmıştı

‘Ayaklarınız yerden kesilecek' sloganıyla 2017'de açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden ANET A.Ş’nin işlettiği Tünektepe tesisleri ve teleferik, kazanın ardından yeniden tartışma konusu oldu. Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Menderes Türel tarafından Şubat 2017’de ‘Ayaklarınız yerden kesilecek’ sloganıyla hizmete açılan teleferik, ‘Türkiye’nin en ucuz teleferiği’ olarak duyurulmuştu.

Genel müdür AKP’den CHP’ye geçmişti

Kazanın ardından ANET’in son 5 yıldır genel müdürlüğünü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Mesut Kocagöz eleştirilerin hedefinde. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Kepez ilçesine aday gösterilen Kocagöz, seçimleri kazanarak belediye başkanı seçildi.

AKP’den kovulunca CHP'ye geçti: 2019'da ANET'in başına geçti

Mesut Kocagöz, 2004-2014 döneminde AKP’nin yönettiği Kepez Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı, 2014-2019 dönemindeyse yine AKP’den Kepez ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı.

2019’daki yerel seçimlere iki ay kalan dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından “bir süreden beri parti disiplinine, siyasi ilke ve nezakete aykırı başka siyasi partiler ile görüşmeler yaptığı” iddiaları üzerine tüm görevlerinden alındığı duyurulan Kocagöz, AKP’den ihraç edilince CHP’ye geçti.

2019 yerel seçimlerinde CHP’den birinci sıradan meclis üyesi adayı yapılan Kocagöz, Muhittin Böcek’in belediye başkanlığını kazandığı seçimlerin ardından ANET’in başına getirildi ve Böcek’in katılmadığı toplantılarda Büyükşehir Meclisini yönetti.

Kocagöz döneminde ZıpZıp Park da sökülerek taşındı

Kocagöz’ün başında olduğu dönemde Antalya’daki ZıpZıp Park da pandemiden sonra aylarca kapalı kalmış, ardındansa Mart 2022’de yapılan milyonlarca liralık ihale ile sökülerek Kumluca’ya taşınmıştı.

Başkan seçildiği Kepez'de de vaat etmiş

Son beş yıldır ANET’in Yönetim Kurulu Başkanlığını ve Genel Müdürlüğü’nü yürüten Kocagöz’ün yerel seçimlerde Kepez ilçesine de bir teleferik vaadinde bulunduğu ortaya çıktı. ‘Teleferik Kepez’ adındaki projenin tanıtım videosunda, “Teleferik projemizle hem gezi hem de ulaşım amaçlı panoramik bir yolculuk sunacağız. Antalya manzarasının büyüleyici görüntüsüyle Kepez’in değerine değer katacağız” ifadelerine yer veriliyor.

Kocagöz: Kazadan dolayı çok üzgünüz

Tünektepe’deki kazanın ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz, “Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde yaşanan kazadan dolayı çok üzgünüz. Antalya Valiliğimiz başkanlığında Antalya Büyükşehir Belediyemiz, AFAD, Sahil Güvenlik, JAK, Emniyet ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri ile Tünektepe Teleferik Tesisleri'nde meydana gelen kazaya müdahale ediyoruz. Çalışmalarımızı özverili bir şekilde sürdürüyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Her vatandaşımız sağ salim kabinlerden indirilene kadar buradayız. Antalya’mıza geçmiş olsun” dedi. (SOL.ORG)

Business News