Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İtalya kazandı, Arnavutluk tarihe geçti, İsviçre müthiş başladı, Hırvatistan ilk maçında puanla tanışamadı! (VİDEO)

EURO 2024 B grubu ilk hafta maçında İspanya, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. İspanya'da Lamine Yamal,...


EURO 2024 B grubu ilk hafta maçında İspanya, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı. İspanya'da Lamine Yamal, asist yapan en genç oyuncu olarak tarihe geçti. İlk kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen Carvajal de gol atan en yaşlı oyuncu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

EURO 2024 B Grubu ilk hafta maçında İspanya ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı İspanya 3-0 kazandı. İspanya'ya galibiyeti getiren golleri 29. dakikada Alvaro Morata, 32. dakikada Fabian Ruiz ve 45+2'de Dani Carvajal kaydetti.

Hırvatistan'da Bruno Petkovic, 80. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamadı. Hırvatistan'da Fenerbahçeli kaleci Dominik Livakovic, karşılaşmada 90 dakika süre aldı.

Bu sonuçla birlikte İspanya, turnuvaya galibiyetle başlayarak 3 puana ulaştı. Hırvatistan ise ilk maçında puanla tanışamadı. Grubun ikinci maçında İspanya, İtalya ile karşılaşacak. Hırvatistan, Arnavutluk ile mücadele edecek.

MORATA EN GOLCÜ ÜÇÜNCÜ 

EURO tarihinde 7. golünü atan Alvaro Morata, 14 gollü Cristiano Ronaldo ve 9 gollü Michel Platini'nin ardından EURO tarihinin en skorer üçüncü oyuncusu oldu.

LAMAL TARİHE GEÇTİ

İspanyol yıldız Lamine Yamal, 16 yıl 338 gün ile Avrupa Şampiyonası'nda forma giyen tarihteki en genç oyuncu olurken, aynı zamanda bir golün de asistini yaparak EURO tarihinde en genç asist yapan oyuncu oldu.

CARVAJAL EN YAŞLI GOLCÜ

Sakatlığı sebebiyle EURO 2016 ve EURO 2020'de forma giyemeyen Dani Carvajal, kariyerinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'nda forma giydi. Hırvatistan ağlarını havalandıran Dani Carvajal, İspanya formasıyla Avrupa Şampiyonası tarihinde 32 yaş 156 gün ile gol atan en yaşlı isim oldu.


Macarlar ilk maçta yıkıldı! İsviçre EURO 2024'e müthiş başladı...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup etti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda Murat Yakın'ın ekibi İsviçre, Marco Rossi'nin yönetimindeki Macaristan'ı 2-1 mağlup etti.

Köln Stadyumu'nda oynanan maçta İsviçre'nin gollerini 12. dakikada Kwadwo Duah, 45. dakikada Michel Aebischer ve 90+3'te Breel Embolo kaydetti. Macaristan'ın tek golünü ise 66. dakikada Barnabas Varga kaydetti.

Macaristan'da maça kaptan olarak çıkan 23 yaşındaki Dominik Szoboszlai, Avrupa Şampiyonası tarihinin en genç kaptanı oldu.

Bu sonuçla birlikte İsviçre gruba 3 puanla başlarken, Macaristan grubun ilk maç haftasını puansız kapatmış oldu.

Grubun bir sonraki maç haftasında İsviçre ile İskoçya karşılaşırken, Macaristan ile Almanya karşı karşıya gelecek.

İlk maçların ardından A Grubu'nda oluşan puan durumu şu şekilde;

1- Almanya (3)

2- İsviçre (3)

3- Macaristan (0)

4- İskoçya (0)

İtalya kazandı, Arnavutluk tarihe geçti

Son Avrupa şampiyonu İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup ederek EURO 2024'de galibiyetle başladı. 23. saniyede Arnavutluk'un golünü atan Bajrami, turnuva tarihinin en erken golüne imza attı.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B Grubu maçında son şampiyon İtalya ve Arnavutluk karşı karşıya geldi.

Maçın 23. saniyesinde Arnavutluk öne geçti. Kendi ceza sahasının yakınlarında İtalyan oyuncu Dimarco'nun kullandığı taç atışında araya girerek, ceza sahasında topu kapan Bajrami, sağ çaprazdan sert bir vuruşla ağları havalandırdı. Bu gol Avrupa Şampiyonaları tarihinin en erken golü olarak kayıtlara geçti. (CUMHURİYET - GAZETE DUVAR)

Hiç yorum yok