Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbul’da demokrasi güçleri "Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz" sloganı ile yürüdü!

İstanbul'da kayyım atamasına karşı yapılan miting için binlerce kişinin oluşturduğu kortej alana doğru yürümeye başladı. Yerel seçimleri...

İstanbul'da kayyım atamasına karşı yapılan miting için binlerce kişinin oluşturduğu kortej alana doğru yürümeye başladı. Yerel seçimlerin ardından AKP iktidarının, DEM Partili Hakkari Belediyesi'ne kayyım atamasına yönelik tepkiler İstanbul'da düzenlenen miting ile sürüyor. İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, tarafından çağrı yapılan miting yürüyüş ile başladı.


"Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz" sloganı ile çağrı yapılan miting için gelen gruplar Marmaray istasyonu önünde toplandı. 

Çok sayıda siyasi parti, dernek, sendika ve demokratik kitle örgütü tarafından oluşturulan kortejlerde 'Kayyım defol' yazılı tshirtler dikkat çekti. Yürüyüşe katılanlar sık sık "Kayyım gidecek, biz kalacağız", "Kayyıma geçit vermeyeceğiz" ve "Gaspa hayır kayııma hayır" sloganları attı.

Marmaray istasyonundan yürüyüşe geçen gruplar Kartal Meydanında arama noktalarından geçti. 

Siyasi parti, sendika, dernek, kurum, kuruluş ve platformların kendi flamalarıyla yerini aldığı kortejde, üzerinde "Kayyım defol", “Özgürlüğe ses ver” yazılı siyah dövizler taşıyan kitle, aynı zamanda üzerinde "Kayyım defol" yazılı siyah tişörtleri giydi. 

Yürüyüşte, "Kayyım gidecek, biz kalacağız", "Kayyıma geçit vermeyeceğiz", "Gaspa hayır kayyıma hayır", “Biji berxwedana Colemêrg”, “Jin jiyan azadi” , “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Biji berxwedana zindana”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

















Hiç yorum yok