Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Berbat bir Galatasaray, berbat bir teknik direktör, berbat futbolcular: Olimpiyat Stadı'nda Kartal'dan tarihi fark! İşte goller...

Beşiktaş, Süper Kupa finalinde karşılaştığı Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Siyah-beyazlılara kupayı getiren golleri Ciro...

Beşiktaş, Süper Kupa finalinde karşılaştığı Galatasaray'ı 5-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Siyah-beyazlılara kupayı getiren golleri Ciro Immobile (2), Jonas Svensson, Rafa Silva ve Mustafa Hekimoğlu kaydetti.


GAZETE DEMOKRAT'IN NOTU: Bu akşamki Süper Kupa maçından tarihi bir fark çıktı. Geriye gittiğimizde, en gollü karşılaşmalar şunlar: 32 Temmuz 1925 tarihindeki maçı Galatasaray 6-1 kazanmış. Beşiktaş Galatasaray'ı ilk defa 17 Mart 1933 tarihinde 5-0 yenmiş. 23 Ekim 1938'deki maçı ise 5-2 kazanmış. 29 Aralık 1940 tarihindeki maç 5-0 Beşiktaş lehine bitmiş. 14 Ekim 1945 ve 28 Mart 1948 tarihindeki maçlar 5-1 Beşiktaş lehine sonuçlanmış. 6 Kasım 1955 tarihindeki maçı Beşiktaş 5-4 kazanmış. 6 Ağustos 1975'teki karşılaşmayı 5-1'lik skorla Galatasaray kazanmış. O tarihten sonra bu akşama kadar başka tarihi bir fark çıkmamış. Bu akşama gelirsek... Hemen kısaca özetleyelim. Galatasaray berbattı, futbolcular berbattı, Okan Buruk da berbattı. Her şey bir yana, Derrick Köhn ve Yunus Akgün'ün kesinlikle ama kesinlikle bu kulüpte olmamaları gerekiyor. Galatasaray'ın çok pas hatası yaptığı görüldü. Bu kadar pas hatası yapan bir futbol takımı çalışmamış ya da daha doğru bir deyişle doğru dürüst çalıştırılmamış demektir. Bu maç bir hazırlık maçı değildi. Hem bir kupa, hem de bir derbi maçıydı. Oysa ki futbol ciddiyet ister. Bu akşam sahadaki tüm Galatasaraylı futbolcuların halini ve durumunu herkes gördü. Okan Buruk'un oyuncu değişiklikleri ise herkesi şaşırttı. Kısacası bu akşam, berbat bir Galatasaray, berbat bir teknik direktör ve berbat bir futbolcu topluluğu izledik. Öte yandan başta Giovanni van Bronckhorst olmak üzere, Rafa Silva'yı, Ciro Immobile'yi ve Milot Rashica'yı kutlamak gerekiyor. Bu üçlü daima can yakacak gibi duruyorlar. Son söz: Birileri Okan Buruk'a orta sahasız maç kazanılmayacağını hatırlatsın. Galatasaray'ın bir 8 numaraya ve bir de sol beke acil ihtiyacı var. Beşiktaş artık bir teknik direktör takımıdır diyebilmek için henüz erken olabilir mi?

TFF tarafından 18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile Galatasaray karşılaştı. Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçı siyah-beyazlı takım 5-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 21. saniye ve 81. dakikada Ciro Immobile, 53. dakikada Jonas Svensson, 90+1. dakikafa Rafa Silva ve 90+2. dakikada Mustafa Hekimoğlu kaydetti. Galatasaray'da Victor Nelsson, 87. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.


BEŞİKTAŞ 3. KEZ KAZANDI

Bu sonucun ardından Beşiktaş, 18. Süper Kupa'yı kazanan takım oldu. Siyah-beyazlı takım, Turkcell Süper Kupa'yı 3. kez müzesine götürmeyi başladı.

IMMOBILE İLK MAÇINDA REKOR KIRDI

Beşiktaş'ın yeni transferi Ciro Immobile, ilk resmi maçında Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi'ye ait rekoru kırdı.


Müsabakanın 23. saniyesinde sahneye çıkarak fileleri havalandıran Immobile, Beşiktaş'taki kariyerine golle başladı ve Mauro Icardi'nin 50. saniyedeki rekorunu kırdı.

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst ve kadrosuna kattığı oyuncularla yeni sezona taraftarına kupa hediye ederek başladı.

Beşiktaş gelecek hafta başlayacak olan Süper Lig'in ilk haftasında Samsunspor deplasmanına gidecek. Galatasaray ise sahasında Hatayspor'u ağırlayacak.


İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Berkan, Ziyech, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Beşiktaş: Mert, Svensson, Paulista, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rashica, Rafa, Semih, Immobile.

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN