Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Lezita, Göztepe'ye sponsor oldu, işçiler taraftara seslendi: 'Bu işçi düşmanı firmaya razı mısınız?'

Sendika hakları için 204 gündür direnen Lezita işçileri, firmayla sponsorluk anlaşması imzalayan Göztepe'nin taraftarlarına “Bu işçi düş...


Sendika hakları için 204 gündür direnen Lezita işçileri, firmayla sponsorluk anlaşması imzalayan Göztepe'nin taraftarlarına “Bu işçi düşmanı firmanın sponsorluğundan razı mısınız?” diye sordu.

İzmir Kemalpaşa'da faaliyet gösteren Abalıoğlu Grup'a ait Lezita'da, Öz Gıda-İş Sendikası'na üye olan ancak işverenin toplu sözleşme masasına oturmaması nedeniyle greve çıkan işçilerin direnişi 204 gündür devam ediyor. 

20 yıllık aranın ardından basketbol parkelerine dönen Göztepe Basketbol takımıysa, grevin ve kötü çalışma şartlarının sürdüğü Lezita’yla sponsorluk anlaşması imzalamayı tercih etti.

Anlaşma, 25 Eylül Çarşamba günü Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

İmza törenine 2024-2025 sezonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Göztepe Basketbol’dan Şube Başkanı Atakan Atalar, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Atalay Aksay, İsmail Özcanım ile Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül katıldı.

Lezita işçilere neler yapmıştı?

Ergül, işçilerin grev alanındaki sesinin duyulmaması için yüksek sesli müzikler açtırmasıyla hatırlanıyor.

İşçilerin iş bırakmaya hazırlandığı günlerde Abalıoğlu Lezita'da greve engel olmak isteyen patron Hindistan'dan işçi getirdi. İşçilerin direnişe geçtiği fabrika alanı dikenli tellerle çevrildi. Greve çıkanların toz toprak içinde kalması için direniş alanı önüne toprak döküldü. 

Grevin 41. gününde Lezita patronunu koruyan jandarma, uyguladığı şiddetle 8 işçiyi hastanelik etmişti. Müdahaleye direnen 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Göztepe taraftarına seslendiler

7 Mart’tan bu yana grevde olan işçiler, Lezita'yla sponsorluk anlaşması imzalayan Göztepe Basketbol şubesine tepkili.

İşçiler, direnişe ilişkin paylaşımlar yaptıkları sosyal medyadaki "Lezita Grevi" hesaplarından Göztepe taraftarına seslendi: 

"Değerli İzmir halkı, Göztepeli kardeşler, takımınızın sponsoru işçi düşmanı bir firma oldu. Bölge halkını sendikalı olduğu için işten atıp Hindistan'dan işçi getiren bir firma. Jandarmayı işçilerin üzerine saldırtan bir firma. Hiçbir özürleri yok, PR çalışmasına başlamışlar.

Tüm Göztepe camiasına, Göztepe taraftarlarına sesleniyoruz: Bu işçi düşmanı firmanın sponsorluğundan razı mısınız?" (SOL.ORG)

Hiç yorum yok