Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

18 yılda servetini 730 kat arttırdı

‎1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na başlarken 5 bin 110 TL serveti bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aradan ...

‎1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na başlarken 5 bin 110 TL serveti bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın aradan geçen 18 yılda servetini 730 kat arttırdığı ortaya çıktı.

Dün Başbakanlık sitesinde mal varlığı güncellenen Tayyip Erdoğan'ın 16 Haziran 2011 tarihi itibariyle banka hesaplarında 3 milyon 390 bin 384 TL'si bulunuyor. Ayrıca bankalarda 25 bin Euro ve 119 bin 867 doları bulunuyor. Buna göre Tayyip Erdoğan'ın bankada toplam 3 milyon 663 bin 84 TL'si yer alıyor. 500 bin TL alacağı bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Güneysu-Dumankaya Köyü'nde ise 2 bin metrekare arsası bulunuyor.

Taşınmaz mal varlığı ve alacakları hariç...

Taşınmaz mal varlığı ve 500 bin TL'lik alacağını dışarıda tuttuğumuzda Başbakan Tayyip Erdoğan, 1994 yılından bugüne geçen 18 yılda servetini 5 bin 110 TL'den 3 milyon 663 bin 84 TL'ye çıkararak 730 kat artırıyor.

İsviçre'deki 800 milyon dolar dahil değil

Wikileaks belgelerinde belirtildiğine göre Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsviçre'de 8 ayrı hesabı bulunuyor. Yakın zamanda bu iddiayı Ergenekon tertibiyle tutuklanan ve Silivri'de hayatını kaybeden Üst düzey MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu doğrulamıştı. Kozinoğlu, ölmeden önce Aydınlık Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesapta yaklaşık 800 milyon dolar parası olduğunu ifade etmişti.

Çocuklara gemicik ve villa almıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisine ait servetini 730 kat artırırken bu 18 yıl içinde çocuklarına ve eşi Emine Erdoğan'a aldıkları meçhul. Basına yansıdığı kadarıyla ise, Erdoğan'ın çocuklarına 1 trilyona villa, 2.5 milyon dolara da gemicik aldığı biliniyor. Küçük oğlu Bilal Erdoğan ayrıca eşi Reyyan Erdoğan ile birlikte 261 bin 500 dolara ABD'de de bir ev sahibi olduğunu da belirtelim...

Erdoğan'ın çocukları genç yaşta hızla ticarete atıldı. Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın Doruk Izgara Gıda Ticaret Limited Şirketi'ne ortak olduğu ve toplam yüzde 70 hisseye sahip oldukları biliniyor. Diğer oğlu Burak Erdoğan da MB Denizcilik şirketine ortak. Ayrıca Emine Erdoğan'ın Medical Park'ta gizli ortak olduğu da biliniyor.

Çocuklarının bu hızlı yükselişinde Erdoğan'ın katkısının büyük olduğu söyleniyor.

Dünyanın en zengin liderleri arasında

Forbes Dergisi en zengin liderler sıralamasında Erdoğan'ı en zengin 8 lider olarak göstermişti. Erdoğan, İngiltere kraliçesi, Monako Prensi, Norveç kralı gibi köklü aileleri serveti ile geride bırakmıştı.

Hiç yorum yok