Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Emniyetin yeni silahı: Buhar bombası

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından “zararsız” olduğu ileri sürülen, ancak bugüne kadar pek çok kişinin ölümüne neden olan bibe...


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından “zararsız” olduğu ileri sürülen, ancak bugüne kadar pek çok kişinin ölümüne neden olan biber gazlarında buhar sistemine geçiliyor. Bugün gazetesinin haberine göre polis artık “buhar bombaları” ile saldıracak.
Türk Tabipleri Birliği tarafından “öldürücü etkisi olduğu” açıklanan ve rastgele kullanılması sonucu pek çok kişinin ölümüne yol açan biber gazını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “zararsız” diyerek savunmuştu. İçişleri Bakanlığı, “zararsız” biber gazlarına bir yenisini ekledi. Bugün gazetesinin haberine göre polis artık “buhar bombaları” ile saldıracak.
Habere göre Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir ihale sonucunda 50 bin adet gaz el bombası, 300 adet gaz tüfeği ile 200 bin adet gaz tüfeği fişeği satın aldı. Alınan silahlar, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Urfa’daki 19 bin çevik kuvvet polisine dağıtıldı.
Satın alınan 50 bin gaz bombasının 20 bini ise buhar bombasından oluşuyor.
Havada patlıyor, 2-3 saniyede yayılıyor
ABD yapımı buhar bombaları, yere düşmeden havada patlıyor, duman yerine toz ile yayıyor ve bu nedenle gözle görülmüyor. Bombanın bir diğer özelliği de, klasik gaz bombaları gibi 20-25 saniyede değil, 2-3 saniyede yayılması. Yeni silahlar ve özellikleri, Bugün gazetesi tarafından “Yerde 20-25 saniye dönerek yayılan gaz bombaları göstericiler tarafından polise geri atılıyordu. Bu özellik sayesinde gerek buhar gerekse gaz el bombaları eylemciler tarafından polise geri atılamayacak” ifadeleriyle müjdelendi. Habere göre yeni gaz bombaları insan sağlığına da zarar vermiyor.