Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İlkokula giden 4 çocuğa 30’ar yıl hapis istemi

Adana'da yapılan gösteriye katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan 4 ilköğretim öğrencisi hakkında 5 fark...

Adana'da yapılan gösteriye katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan 4 ilköğretim öğrencisi hakkında 5 farklı suçlamayla her birine 30'ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

18 Aralık 2011 tarihinde Adana merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi Bahçelievler Caddesi üzerinde bir araya gelen grup PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla Karasu Kavşağı'na yürüyüş gerçekleştirmişti.Yürüyüşün ardından 40-50 kişilik bir grup genç Dağlıoğlu Polis Karakolu'na yürümek istedi ama polis gruba müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından taş, molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı bomba attıkları ve etek giyip eşarp taktıkları iddia edilen H.B. (14), A.O.(15), A.T.(14) ve A.B.'yi (16) adlı ilköğretim öğrencisi çocuklar gözaltına alındı. Çocuklar, Çocuk Şubesi'ndeki ifade işlemleri ardından 19 Aralık günü savcılığa sevk edildiler. Savcılıkta ifadeleri alınan 4 çocuk, "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" ve "İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Mahkeme çocukların tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından 4 çocuk hakkında yürütülen soruşturma neticesinde hazırlanan iddianame Adana 1. Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi. Kabul edilen iddianamede savcı 4 çocuk için "Örgüt propagandası yapmak", "Görev başındaki memura görevini yaptırmamak için direnmek", "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak", "Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" ve "İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılmak" iddiasıyla 30'ar yıl hapis cezası istedi. 4 çocuk önümüzdeki günlerde Adana 1. Çocuk Mahkemesi'nde yargılanacak.

Hiç yorum yok