Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Fatih Altaylı'dan övgü, AKP'den güvence!

Fatih Altaylı Mehmet Ağar ile görüştü. Ağar sadece 14 ay hapiste kalacağını ve AKP'li bir bakanın kendisini arayarak "devlete eman...


Fatih Altaylı Mehmet Ağar ile görüştü. Ağar sadece 14 ay hapiste kalacağını ve AKP'li bir bakanın kendisini arayarak "devlete emanetsin" dediğini belirtti. Altaylı, "1000 operasyoncu" Ağar'dan "Herkese dost adamdır" diye bahsetti.
"Susurluk Davası" kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu dönemle ilgili olarak “cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” iddiasıyla yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkında vermiş olduğu 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve 2 gün önce hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Ağar, henüz kendisine uygun "yüksek güvenlikli bir cezaevi" bulunamadığı için cezaevine girmedi. Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Ağar'la görüştü ve sorularına aldığı yanıtları bugün gazetesindeki köşesinde yanıtladı. Altaylı'nın "Herkese dost adamdır" diye övgüyle bahsettiği Ağar'ın sadece 14 ay cezaevinde kalacağını ve bir AKP'li bakanın arayarak "Devlete emanetsin" dediğini de kamuoyu öğrenmiş oldu.
Altaylı: "Herkesle dost adamdır"
5 yıl ceza aldığı davada Özel Harekât dairesine verilen silahların bir bölümünün kaybolmuş olması ve bu silahlardan birisinin Susurluk’taki kaza yerinde bulunması, Abdullah Çatlı için MİT mensubu Tarık Ümit adına yeşil pasaport düzenlemesi, kumarhaneler kralı olarak bilinen Ömer Lütfü Topal’ın öldürülmesi sonrasında gözaltına alınan özel harekat polislerinin serbest bırakılmalarını sağlayarak olayın yargıya intikal etmesini engellemesi ile suçlanan, bu suçlamalar dışında bir diğer kontrgerilla elemanı Haluk Kırcı'nın nikah şahitliğini yapması, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde 1993 yılında Hizbullah hakkında "Hizbullah devlet aleyhine eylemlerden kaçınmaktır. Örgüt üyelerini yakalamak fayda sağlamaz" diye rapor vermesi, sola ve Kürt halkına karşı işlediği sayısız suç ve "devlet için bin operasyon yaptık" sözleri ile hatırlanan Mehmet Ağar hakkında Fatih Altaylı oldukça övücü sözler kullandı:
"(...)Yıllardır tanırım Ağar'ı. İstanbul'da şube müdürü olduğu dönemlerden.
Herkese dost adamdır. Tanısın tanımasın herkesin yardımına koşar.
Sevmeyeni çoktur ama seveni de çoktur. Çok kişiye iyiliği dokunmuştur. Karşılık beklemeksizin.
Bilirim.
Yıllar içinde aleyhinde onlarca yazı yazmışlığım vardır.
Ne küsmüştür, ne darılmıştır, ne surat etmiştir, ne de en küçük bir sitem.
Hapis cezası onaylanınca "Geçmiş olsun" demek için aradım. Teşekkür etti."
1000 kirli operasyonun cezası sadece 14 ay!
Altaylı Ağar'a "Ne kadar yatacaksın?" diye de sordu: "14 ay. Öyle hesapladılar."
Bilindiği gibi, yıllar süren dava sonucunda Ağar, 5 yıl hapis cezası almıştı. Sayısız kirli faaliyet ile anılan Ağar hakkında verilen ceza ile ilgili birçok kişi "bu kadar suçun cezası sadece 5 yıl mı" diye tepki göstermişti. Görülüyor ki, Ağar 5 yıl bile değil, sadece 14 ay cezaevinde kalacak.
Sanki tatil yeri seçiyor! 
Altaylı'nın "Bodrum Cezaevi'ni istiyormuşsun. Doğru mu?" sorusuna Ağar, Bodrum'un doğru olmadığını ancak o taraflarda başka bir yer olabileceği yanıtını verdi:
"Yok öyle bir şey. Nereden uyduruyorlar ben de şaşırdım. Bodrum Cezaevi olacak şey değil. İlçenin tam göbeğinde neredeyse. Karışık, düzensiz bir cezaevi. Orasının olması mümkün değil. Zaten olsa da istemem. Şimdi durduk yerde Bodrum da terör örgütlerinin hedefi haline gelir. Ama o taraflarda başka bir yer olabilir."
Bakan: "Devlete emanetsin"
Ağar, sözde "çetelerle hesaplaşma" söylemine rağmen AKP'nin kendisine nasıl sahip çıktığını da gösterdi. "Yakalama emri"ne ise Ağar gülüyor:
"Ceza çıkınca sağolsun bakan aradı. 'Devlete emanetsin. Güvenli, uygun bir yer bulacağız' dedi. Bakıyorlar. Ben de bekliyorum" diyen Ağar'a, "Yakalama emri çıkmış ama" dedim.
Güldü. "Ya çıkmış. Ama cezaevi belirleninceye kadar bir şey yok. Şimdilik bekliyorum. Bana 'Bekleyin' dediler. Hangi cezaevinde yatacağıma karar verdikleri zaman zaten kendim gidip teslim olacağım."
(soL - Haber Merkezi)

Hiç yorum yok